marți, 31 iulie 2012

Latino Time

"Dansul este limbajul ascuns al sufletului." Martha Graham


(sursă videoclip: galerie video www.latino-time.ro)

Pentru mine, primele încercări de dans, şi aici mă refer la cele demne de luat în consideraţie, îşi au punctul de plecare în şcoala generală, la cheful organizat cu ocazia terminării studiilor gimnaziale. Acei ani în care "Put me up, put me down, Put my feet back on the ground/ Put me up, take / feel my heart and make me happy/ Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah/ Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah" (Mr. President - Coco Jambo) făceau ravagii prin cămine culturale/ discoteci/ săli de nunţi. Până şi conceptul de 3 in 1 s-a născut la sat. M-am descurcat onorabil.. pentru o mătură cu coadă de lemn ce eram. Nici acum nu am avansat prea mult. Puţin mai flexibil, ce-i drept, dar nu mai departe de un aspirator de vârfuri de picioare călcate sub un 42.5 (mărime EU) cu morcovi între degete.

Vă daţi seama că, privind la clipul de mai sus, mi-am dat o notă ce nu poate fi menţionată aici, din pricina roşeţii din obrajii ei rotunzi. Mă tratez, parol! Asta de la nunta mea încoace, ajutat fiind de soţie. Nu e ruşinos să admiţi că nu ştii să dansezi, dar să vrei să înveţi, e ruşinos şi [completaţi cu ce vreţi voi] să stai doar la masă, agăţat în sute de cuie imaginare de un scaun sau un fotoliu, la o petrecere. Suntem cu toţii de acord asupra acestui aspect.

În cazul în care tu şi partenerul/partenera aţi decis că e timpul să apelaţi la serviciile unui psihiatru, pardon, instructor de dans, atunci ar fi cazul să luaţi în calcul oferta Şcolii LATINO TIME. Momentul ăla în care te încearcă invidia pe cei din Bucureşti. Din păcate pentru o parte, din fericire pentru alta, cursurile respectivei şcoli se adresează doar celor din capitală. Există şi varianta DVD-urilor care conţin cursuri de dans, însă nu te vor mulţumi pe deplin. Îşi pot dovedi utilitatea doar dacă vin ca o completare a "studiilor" practice (pentru cei din alte localităţi).

Despre universul Latino Time

O afacere pornită în anul 2004, realizarea unui om pasionat de dansuri latino. Am rămas plăcut impresionat de povestea care se ascunde în spatele a aproape 4 ani de experienţa. Îţi vine sau nu să crezi, totul a început de la o investiţie minimă de 100 de euro, bani direcţionaţi către închirierea unui spaţiu potrivit desfăşurării cursurilor. Ce a ieşit se poate studia pe îndelete prin intermediul site-ului pus la dispoziţia celor care caută să-şi "piardă" sufletul într-un univers al paşilor care ascund istorii.

luni, 30 iulie 2012

Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie

Atenţie! Incercare de monolog:

" - Pffff! In cât suntem astăzi? Dumnezeule! Mai sunt doar două zile şi încă nu m-am decis asupra cadoului pentru soţie / [insert options]. Aşa-mi trebuie dacă am tras cu ochiul în contul ei de facebook, la mesajele schimbate cu o prietenă de-a ei. O să am coşmaruri cu rochii, peste rochii, peste rochii, peste rochii.. Eu şi moliile din reclamele la odorizante cu levanţică."

Nu ştiu dacă te regăseşti în scenariul de mai sus, însă e bine să îl iei în calcul, să fii pregătit pentru situaţii extreme. Cum nu-ţi vei permite un consilier de shopping (personal shopper, dacă vă plac denumirile oficiale) ar fi cazul să te înarmezi din timp cu multă răbdare (exerciţiile de respiraţie ajută foarte mult) şi, opţional, un ghid de mărimi.

Planul A  Trebuie să ai unul! Supravieţuirea ta în jungla hainelor depinde de asta. Doar nu vrei să te "rătăceşti" tocmai în raionul în care ai intrat atras de o căutare simplă, gen  rochii seara! În online, deşi pare mai simplu, nu e tocmai floare la ureche. Cantitatea de informaţii, de produse puse la dispoziţie, pot fi o capcană din care poţi ieşi doar dacă deţii un cod secret, transmis din generaţie în generaţie, de la frunză şi până la tankini. Noi, bărbaţii, am fost întotdeauna fascinaţi de coduri, de aici atenţia acordată acestui subiect. Aiurez. Nu există niciun cod, nici interese ascunse. Doar rochii online. Un ocean de rochii online şi unul, două, trei dulapuri sau un dressing întreg ca punct de plecare. Nu trebuie să fii neapărat original, doar să nimereşti cel puţin mărimea (level Începator). Cu restul te poţi descurca din mers, atât timp cât ai cuvintele şi accesoriile potrivite (As- ul din mânecă).

Planul B  Ar mai fi varianta clasică, veche, cea care presupune câţiva kilometri. Dă roade dacă şi numai dacă ai fost atent, în trecut, la rochiile încercate şi plăcute de persoana iubită.

Cu smoala nu faci mare lucru

Prima şi prima dată trebuie să bifez două aspecte importante în economia subiectului, da?
 1.  Smoala (chestia aia neagră şi casantă obţinută prin distilarea gudroanelor de cărbuni sau prin oxigenarea păcurii) din anii '90 era mai "bună" la gust şi mai "comestibilă" decât cea de acum. Cei care au consumat aşa ceva o pot confirma. Nu mă pot gândi, în momentul de faţa, decât la vreo două persoane, cu tot cu mine (cealaltă persoană implicată doreşte să-şi pastreze anonimatul), însă sunt sigur că parte din voi, în copilărie, aţi încercat "gastronomia extremă", fie ea şi sub alte forme mai mult sau mai puţin sănătoase. 
 2. Oricât de amuzant ar părea la nivel de amintiri din copilarie sau comedii americane, nu e un lucru tocmai sănătos. Chiar deloc! Incă o dată, nu e uşor să fii părinte când în jurul tău sunt atâtea lucruri numai bune de băgat în guriţă, iar unele desene animate nu prea ajută. Mamă, tată, vă absolv de orice vină!
 Acestea fiind scrise, e timpul să vă îndrept paşii către ceea ce mă interesează: superstiţiile celor pasionaţi de pariuri sportive, pariuri online/ offline, jocuri de noroc, etc., etc. Nu cred că sunteţi străini de unele dintre ele. Boală grea, ce-i drept.

Deşi de cele mai multe ori avem tendinţa de a trişa în stil mare, băgând în seamă doar acele elemente care ne convin (trifoiul cu patru foi, stelele căzătoare, o monedă gasită pe jos, călcatul în ştiţi voi ce, ş.a.m.d.), în practică sunt un fel de Fata Morgana. Nu prea poţi forţa mâna a ceva ce nu poţi stăpâni şi cred că, dacă aş avea ocazia, nu aş schimba "guma neagră" aka smoala pe ceva mai urât mirositor (nu cred că e cazul să exemplific). Gusturile nu se discută.. mai puţin cele ale politicienilor. Un risc asumat, chiar dacă această alegere nu-mi va aduce biletul câştigător.

Trebuie să fie şi altă soluţie. Poate o ştiţi voi?! Dacă nu, măcar să râdem de poftele mai puţin obişnuite pe care le-aţi avut în copilărie.

PS  Încă una (o poftă) de la mine, de data asta mai light: cleiul de copaci. Delicios!
luni, 23 iulie 2012

Acel moment in care intri in detalii

Toată povestea (mai mult povestioară) a început de la această imagine (via facebook)..


Imagine

.. şi de la citatul care o însoţeşte:
"Uneori, indiferent in ce pozitie iti sta corpul, sufletul ti-e in genunchi."

Deşi am fost tentat să o privesc (imaginea) mai mult prin ochii lui Joseph Messinger decât prin cei ai unui filozof, mi-am păstrat sângele rece şi am început să caut. Credeţi că a fost uşor? Am trecut prin câteva variante destul de întortocheate, autori spanioli, italieni, bloggeri români, siteuri care l-au preluat de florile mărului. OMG, mi-am zis! Greu cu almanahele astea, pline de ghilimele. Cel mai dezamăgit am fost de mine! Hai că nu v-aţi aşteptat la asta. Aşa e! De mine, pentru că, unu, am citit romanul şi, doi, pentru că e unul din autorii mei preferaţi din literatura universală.

Nu am reuşit eu să rămân cu mare lucru din carţile citite în liceu (nu am o memorie cu care să mă laud), însă tot am prins respectul ăla pentru munca altora. Ceea ce nu se poate afirma despre unii bloggeri. Mai grav e când unii îşi asumă dreptul de autor sau ajung să-l încadreze ca făcând parte din înţelepciunea populară (asta a fost cireaşa de pe tort).

M-am lămurit şi nu-mi mai rămâne decât să vă lămuresc şi pe voi:

“Certain thoughts are prayers. There are moments when, whatever be the attitude of the body, the soul is on its knees.” - Victor Hugo


sâmbătă, 14 iulie 2012

Shopping online

Tinand cont de temperaturile si de codurile portocalii care s-au tot anuntat in ultima vreme la meteo, varianta care presupune cumparaturi la pas, nu este cea mai grozava. Caldura mare, mon cher! Fie iti planifici timpul in asa fel incat sa profiti de orele cele mai racoroase ale zilei, fie te lasi la mana comertului online, indeletnicire care a inceput sa acopere tot mai multe din necesitatile omului. Gasesti cam tot ceea ce iti trebuie, la distanta de cateva clickuri.

Sa presupunem ca te pregatesti de concediu. Cum in mai toate lunile care au trecut ti-a stat gandul doar la serviciu, la sarcini peste sarcini, etc., etc. (scenarii horror), nu ai avut suficient timp sa-ti pregatesti o garderoba de vacanta, de mare, de plaja. Ceea ce era in voga sezonul trecut, e deja demodat. Acum e timpul sa actionezi, sa te urci din nou pe valul cel mai inalt, insa te ingrozeste gandul saunei de afara si a aerului conditionat de la care te doare capul. Cum procedezi pana la urma?

Avand la dispozitie una dintre armele cele mai puternice din online - motoarele de cautare - cuvinte ca incaltaminte, imbracaminte online, accesorii, reduceri, promotii, livrare rapida, suport telefonic sau online, devin cea mai precisa "munitie" de care poti dispune. Toate la indemana ta, alaturi de un ceai racoritor, cu gheata (doar un exemplu, desigur). Parca ti-e mai usor sa intri in starea aia de bine care ar trebui sa preceada un concediu binemeritat. Plus ca, in acelasi timp, poti definitiva unele detalii legate de programul pe care l-ai pus la punct nu cu mult timp in urma.

Daca tot am mentionat de imbracaminte online, sa vedem ce se mai poarta in vara anului 2012, asta ca sa aveti un punct de plecare. Prin urmare, am aruncat o privire pe siteurile de specialitate si am gasit cateva idei care sper sa va fie de folos:

 • La moda (pentru sexul frumos) sunt rochiile lungi, colorate (nuante vesele), confectionate din materiale lejere.
 • Pe langa culorile stridente (neon), albul si rosul nu trebuie sa lipseasca din paleta coloristica a hainelor tale.
 • La barbati doar atat: pantaloni largi, in culori deschise, mult alb apolitic si incaltaminte lejera.

In teste: Ceaiul negru

Am copilarit la tara, ceea ce inseamna ca am beneficiat, din plin, de pachetul ultra all inclusive pentru care unii turisti straini sunt dispusi sa scoata euro din buzunar pentru a se bucura de el. Daca parintii mei ar fi avut putin spirit antreprenorial, ar fi facut o afacere faina din datul la lopta, hranitul pasarilor si al animalelor din curte etc. Unde mai pui ca, intr-o perioada, am fost in posesia unei mori de cereale cu pietre, unicat in tara. Alte vremuri, alte povesti.. E usor sa stai pe margine, sa privesti in trecut si sa tragi niste concluzii gen "cum ar fi fost daca..".

In pachetul respectiv intra si unul din cele mai tari/cool hobby-uri pe care le puteam avea la acea vreme, pe langa cele enumerate deja: adunatul, uscatul, sortatul plantelor medicinale. Cele din care se putea "edita" un ceai caldut, aromat, parfumat si cat se poate de sanatos. O binecuvantare pe timp de iarna. Daca intru in dulceturi, gemuri, miere si alte chestii de genul, risc sa dau in diabet verbal. O sa raman totusi in sfera ceaiurilor (de alta provenienta) si a prezentului care incepe incet, incet sa-si intoarca fata spre ceea ce a fost in trecut. O incursiune in dulapurile din apartament o pot confirma.

Prezenta lichidului intens aromat, cu gust aspru si culoare maro-rosiatica (cred ca ii zice Ceylon, desi pe cutia cumparata de mine nu se specifica), in cana mea, isi are justificarea in incercarea de a mai reduce consumul excesiv de cafea. Daca functioneaza? Cu siguranta DA!

O parte dintre voi vor spune ca nu e nimic rau in a consuma una sau doua cafele pe zi. Nici nu va contrazic, insa in momentul in care serviciul, turele de noapte, viata mai alerta iti modifica regimul alimentar, anumite bauturi "energizante" incep sa subrezeasca sistemul. Efectele "bune", de moment, pot fi nocive pe termen lung. Un pariu castigat cu oboseala se transforma intr-un pariu pierdut cu sanatatea, iar patru cafele mari, pe zi (cazul meu), nu pot fi incadrate intr-un stil de viata tocmai sanatos.

Pledoaria finala include beneficiile ceaiului negru, asa cum stau ele scrise pe unul din multele site-uri care trateaza acest subiect:

 • Stimuleaza digestia si arderile de grasimi, fiind indicat atat in curele de slabire, cat si in cazul persoanelor care au un tranzit intestinal lent, sufera de constipatie sau boli ale vezicii biliare.
 • Ajuta la eliminarea toxinelor din corp
 • Scade nivelul zaharurilor din sange
 • Ajuta la scaderea colesterolului si la prevenirea depunerilor de grasimi pe vasele de sange, fiind un bun protector cardio-vascular
 • Contribuie la o scadere semnificativa a masei de grasime din corp.

sursa: slabesteusor.infojoi, 12 iulie 2012

Un motiv in plus sa te uiti la PublicitatePublicitatea, spaţiul de joacă al imaginaţiei în care gândirea mai "scapă" câte o pietricică.. aşaaa.. de amorul filozofiei. Să ştiţi că asta a fost cea mai comestibilă definiţie din multele definiţii care mi-au venit în minte. Pe celelalte le las altor domenii .com.

Motivul vinovat de tetrapiloctomie* (explicaţia o veţi găsi la finalul articolului şi în linkul următor) ţine de apetitul unor agenţii de publicitate pentru cuvinte inexistente (ăsta e linkul). E cazul, mai prăfuit, al celor de la Vodafone cu ieşeala lor şi, mai nou, Jacobs - Apropiatorii. Nu cred că ei au pus punctul pe i, însă astea două au fost primele care mi-au venit în vârful degetelor, raportat, desigur, la domeniul despre care scriu în momentul de faţă.

Cred că se impune o listă pe care o voi actualiza pe măsură ce-mi sunt recomandate altele, tot din publicitate, sau le găsesc menţionate pe alte meleaguri www. Contribuiţi dacă s-a aprins vreun beculeţ..


 1. Ieşeală, Marea Ieşeală
 2. Apropiatorii
 3. Nuplecabilitate (Nutline)
 4. Prăjiturit (am gasit mai multe variante via Grania, Dr. Oetker)
 5. Să sendvişim (din bucataria media a celor Trei Surori), desi in reclama ni se arata o tartina.

Nu am uitat de *, prin urmare Tetrapiloctomie = "Arta de a despica firul în patru. Termenul a fost creat de scriitorul Umberto Eco în romanul său Pendulul lui Foucault" (sursa: unul din linkurile anterioare)

luni, 9 iulie 2012

Ce naste din sport, pariuri mananca

Viata mai degraba satisface placerile decat implineste dorintele. - Joseph Messinger

Cu siguranta nu intri intr-o agentie de pariuri si nu iti faci un cont de utilizator pe un site de profil pentru a afla raspunsuri la anumite probleme filozofice, desi.. unii ar putea sa vada o legatura interesanta intre cele doua domenii.

Promiteam intr-un articol mai vechi, prin vara lui 2008, o abordare mai larga ca numar de cuvinte asupra aparitiei si evolutiei  pariurilor. Nu am reusit pana acum sa o fac si nici nu mi-am pus in gand sa o pun in practica in cadrul acestui articol. E un demers care necesita multa munca "de teren", rabdare, cafea si o temperatura a camerei care sa nu depaseasca 29 grade Celsius (optional).

Pentru unii muma, pentru altii ciuma, genul asta de activitate isi are utilitatea sa daca e folosita cu simt de raspundere. Jocul responsabil e un atribut al invingatorilor si al celor care cunosc valoarea banilor. Gandirea asta nu m-a imbogatit, insa m-a ajutat sa profit de un sistem in care sansele de castig cresc pe masura nivelului de cunostinte sportive. Daca adaugi putin noroc, ies lucruri care aduc satisfactii financiare si nu o data am avut parte de ele. Maruntis pentru unii, speranta pentru altii. V-am scris eu de fineturi, de filozofie in randurile de mai sus, nu? Cad in propria capcana.

Bun. Ce ma intereseaza? Generarea unor discutii (in comentarii) despre tips and tricks (de exemplu: un coleg, intr-o discutie pe marginea acestui subiect, mi-a spus ca a castigat bani frumosi pariind pe meciuri de fotbal live si nu numai) pe care ulterior le voi incorpora intr-un ghid, despre pariuri grosso modo, iar pentru incalzire va propun si un mic sondaj ale carui rezultate le veti afla tot aici.

Probabil cel mai bun pret pentru Nikon D800

sursa: Nikon D800

Mi-am inceput prezentarea prin evidentierea celor mai usor de abordat aspecte ale acestei minunatii tehnologice: pretul si site-ul cu cea mai faina oferta. Poate ca titlul ales nu e cel mai inspirat, din moment ce cautarile mele online au avut un final si o concluzie care a confirmat "eticheta" atasata de  digitalxx.ro  si anume Pretul DUMPING, fara concurenta, insa a trebuit sa iau in calcul anumite variabile ale acestei piete. Prevazator, nu? Daca astazi e cea mai tare afacere, maine, poimaine, peste o saptamana, o luna pot aparea alte si alte noutati. Fie mai asteptati, fie actionati, fie.. Oricum ar fi, pana la noi modificari, asta e cea mai neaosa reducere pentru un Nikon D800.
Acestea fiind scrise, voi trece la cele cateva detalii care mi-au atras atentia in mod special.

Avertisment! Fotograf amator. Pericol de accidente verbale mai mult sau mai putin intentionate!

Cei 11.025 Lei il includ din start in clubul exclusivist al pasionatilor de gadgeturi care urmaresc mai mult  decat o aventura de-o vara. Oare ce-l face atat de special?

Voi incepe cu senzorul Full Frame (FX) de 36.3 MP si filmarea FullHD la 30 fps, dar si HD la 60 fps. In practica nu se poate traduce decat prin imagini de o calitate extraordinara si clipuri video ce vor trezi admiratia prietenilor de pe retelele de socializare (doar un exemplu). E greu sa nu te lauzi cu o asemenea achizitie, e si mai greu sa nu apreciezi un lucru de calitate, cu rezultate ce se poate vedea pe imaging.nikon.com (sample images).

Daca v-a trecut prin minte faptul ca e o "sperietoare" pentru incepatori, sa stiti ca lucrurile nu stau deloc asa. Detaliile stufoase oferite cu generozitate de catre producator si multimea de functii puse la dispozitia utilizatorilor (le puteti gasi accesand si site-ul celor de la digitalxx.ro) pot fi considerate lectia de deschidere, intr-un curs, la distanta, de arta fotografica. Suna si chiar este mai interesant daca incerci o astfel de abordare. Totul e sa ai obiectul de studiu in fata.
In ajutorul afirmatiilor de mai sus (ideea cu incepatorii, desigur) vine si modul de constructie al aparatului, ce isi bazeaza strategia pe o configurare usor accesibila a butoanelor de comanda. Pe langa faptul ca are gadget-appeal (sic!), se lauda cu "imunitate" la intemperii si praf. Ceva legat de un metal foarte rezistent si foarte usor.

Mi-au mai placut ecranul LCD de 3.2 inch cu reglare automata a luminozitatii, interfata PC (conector USB 3.0 Micro-B) autonomia bateriei (aprox. 850 de cadre sau 60 de minute de filmare) si.. multimea de poze senzationale gasite prin online, facute cu scopul de a impresiona si de a da un plus de putere celor 1000 de cuvinte.

Recapituland, pana acum am bifat doar cateva din trasaturile unui DSLR de top, lansat in Romania in februarie 2012. O abordare de casa, fara prea mari pretentii. Nu incerc sa vand struguri viticultorului.