marți, 28 august 2012

Quickies

Genul ăsta de articole arată ca spaţiul meu de lucru..din ce în ce mai înghesuit. O  "transhumanţa" greu de controlat a electronicelor, accesoriilor şi carţilor pe care le-am tot plimbat pe ici, pe colo.

Piaţa neagră a restului, bomboanelor şi gumelor de mestecat loveşte din nou. Poveste veche, victime noi. Interesantă asemanarea dintre cele două poveşti, nu? Merg, din păcate, pe varianta unei coincidenţe. Nu prea socializez blogosferic, deci nu cunosc neşte dedesupturi delicate. (sic!)

Cu reducerile.. mai uşor! Sfatul meu e să nu luaţi de bun tot ce se scrie prin unele articole care tratează acest subiect. Mi-a fost suficient să caut mai adânc în ofertele altor magazine online şi să găsesc preţuri mai mici. Pe unii îi cam ia valul.. subiectivismului, al preferinţelor personale. Nimeni nu este de încredere, nici măcar eu! Poate doar puţin..

Nu mă laud!

Veşti care fac diferanţa.

Pentru alte chestii, mărunţişuri, mă gasiţi atât pe twitter cât şi pe facebook.
vineri, 24 august 2012

Gourmet Gift - cadouri business

Nu abordez o tema noua, asta e sigur. Despre cadouri am scris cu placere si in alte randuri. E, fara echivoc, un domeniu pe seama caruia vor mai "curge" tag-uri pe acest blog.

Ca in orice prezentare scurta si la subiect, fortat nitel si de titlul direct, voi incepe prin a "arata cu degetul", fara ocolisuri, inspre magazinul de prezentare gazduit pe meleagurile online sub forma: http://www.gourmetgift.ro. Un site intr-o infatisare pe cat de simpla pe atat de suficienta privirii celui care ii trece pragul virtual, impins fie de curiozitate, fie de nevoia gasirii cadoului potrivit. Oricare ar fi motivele, e o experienta interesanta si.. utila, zic eu. Am descoperit niste lucruri foarte faine in rubrica Stiati ca.., dintre care voi mentiona cele cateva randuri care fac lumina asupra istoriei care se ascunde intr-un simplu si elegant cos de cadouri. Cine s-ar fi gandit, admirandu-le sau chiar realizandu-le, ca e o indeletnicire care dateaza inca de acum aproximativ 6000 de ani si ca, multi ani mai tarziu, inventarea celofanului (gaselnita atribuita chimistului Jacques Brandenberger) avea sa revolutioneze aceasta mica industrie.

Sunt fapte si evenimente din trecut care conteaza mai putin atunci cand facem o alegere de acest fel. E o activitate dictata in principal de preferintele fiecaruia, de bugetul fiecaruia. Faptul ca stii anumite chestii si chestiute, te poate ajuta sa dai o nota speciala momentului in care oferi un cos cadou unic prin eleganta si rafinament. Efectul poate fi maxim daca e valorificat asa cum trebuie, un club exclusivist din care poate face parte oricine isi doreste acest lucru.

Cu siguranta aveti nevoie si de cateva pareri legate de preturi, transport, optiuni.

Preturile sunt pe masura produselor existente in cos, branduri ca Tre Marie, Loison, Guylian, Labeyrie cantarind greu in rezultatul final. Cu toate ca ati fi tentati sa va ganditi la sume mai mari, sa stiti ca lucrurile sunt in favoarea tuturor, Gourmet Gift adresandu-se atat celor mai putin pretentiosi cat si celor mai mult cheltuitori. In aceasta idee au pus la dispozitia clientilor trei tipuri de cataloage cu produse: Buget, Traditional si Exclusivist, croite pe masura tuturor.

Optiunile se incadreaza intr-o "tipologie" cu care ne-a obisnuit acest tip de comert: transport care pleaca de la 0 (gratuit, in functie de valoarea comenzii) pana la 35 RON, garantie, posibilitatea de returnare a produselor, termene de livrare flexibile, s.a.

marți, 14 august 2012

Scurt si la subiect

"Stimati clienti,

Va informam ca ziua de 15 august 2012 este zi nelucratoare, operatiunile nefiind procesate cu aceasta data.
Va multumim!


Dear clients,
Wednesday (August 15, 2012) is a national holiday.

Thank you!"
 

via  Banca Transilvania

Nu cred că-l băgam în seamă dacă nu-mi venea şi versiunea în engleză. Or fi înţeles ăştia care-i ideea? Dacă nu, le dau şi eu o mână de ajutor: We have a situation here in Romania, a holiday situation.

duminică, 12 august 2012

De Gustibus"Iată vine-un sol de pace c-o năframă-n vârf de băţ."
Ştiu, vă sună cunoscut..
Fiţi cu milă, indulgenţă,
Nu-i decât o firimitură din poeticul trecut,
De-ncălzire, de deochi, de curaj, dupa putinţă,
Sunt novice, n-am chemare, de-o scrisoare mă agăţ.

Nu demult, pe zece august
Începusem un articol, un mesaj de bun-venit.
N-a fost lung, n-a fost nici scurt,
Despre bere, despre ţuici, într-un mod mai.. inedit.
Un conflict nevoie mare, un final deloc incert,
Cele doua au.. savoare, staţi niţel să gust..

Caravana a trecut, Clujul Praga a poftit.
Staropramen, sus blazonul, sus paharul, hai noroc!
Mult iubit de frigidere, la terase mult.. citit,
Să ai fani în toată lumea, nelipsit din stoc.


Notă: a se consuma ardeleneşte!

vineri, 10 august 2012

Caravana cu cifru

Mesaj criptat

hdudADsd vxdustudrîs tştşvîwxî qd hqzo amsîum 15 dzkzvx Tmdyd zsmumm  gizq Îuşmqşu Vxdxzmd Rîrşudsimwxmqşu 20.55  26.55 vfrgexe 16 dzkzvx XdUmsd 15.55  21.55 wm Izrmsmhe 17 dzKzvx gemqî Hşoşhsd 17.55  22.55

Nu ştiu cât le-a luat lor să-l scrie, însă eu unul aproape m-am lipit de monitor pentru a nu omite vreo cifră sau literă. Mesajul respectiv face parte dintr-un adevărat "război rece" dus între tabăra hameiului & aliaţii şi prunele de Cluj. Se pare că prima echipă e responsabilă de "comunicatul" de mai sus, interceptat de prune şi "scăpat" în capul unui blogger a cărui identitate rămâne.. cât se poate de publică în motoarele de căutare.  Metoda folosită în prezent de prune a dat rezultate extraordinare şi în trecut, atunci când, cel mai bun agent de la acea vreme, mărul, şi-a depaşit condiţia de simplu fruct. Restul l-a făcut Newton. Fizicianul potrivit la pomul potrivit.   

Revin la mesaj. Decriptarea lui nu a fost o sarcină uşoară la început, deşi tehnica folosită e considerată de către cunoscători una din cele mai simple. Fiind un cifru al substituţiei, cifrul lui Cezar devine o joacă de copii din clipa în care se găseşte parametrul de deplasare (cheia cifrării).

Mesaj decriptat

caraVAna staropramen poposeşte la cluj vineri 10 august Piaţa unirii bdul Eroilor Statuia Memorandiştilor 15.00  21.00 sâmbătă 11 august TaRina 10.00 16.00 şi Duminică 12 auGust băile Cojocna 12.00 17.00

Cum noaptea e lungă şi povestea încă nu e coaptă, voi aştepta mai multe informaţii, poate şi imagini  pe care vi le voi deconspira in cursul zilei de mâine.

miercuri, 8 august 2012

Orange iz dă madăr end fadăr ăf contests

La aşa situaţie, aşa titlu! Am făcut o uşoară obsesie pentru concursurile organizate de Orange România. Pentru unul din ele în mod special, având în vedere experienţa avută în trecut, poveştile dramatice (din online) ale celor care nu ştiu sau nu vor să citească un regulament destul de stufos, înverşunarea organizatorilor care plusează cu sute de mii de euro, mizând pe acei clienţi.. ştiţi voi care. Unii vin, alţii pleacă. Are balta peşte. Încă mai are, şi (e doar o presupunere) sunt aproape sigur că mulţi din cei care au participat în anii anteriori nu s-au abţinut de la a trimite un SMS, unul mic, mic, mic.

"- Unul şi gata!"  

Despre "câştigă pe măsura dorinţelor tale" e vorba! Ediţia de anul acesta s-a încheiat pe 22 iulie. Dacă prin 2009 mă agitam ca berbecul la două zile după finish, acum situaţia e ca la primării. Să nu fiu răutăcios.. unele primării. "Recensământul" câştigătorilor, după mai bine de două săptămâni, arată cam aşa:

  • Popescu Ion - 500 euro
  • Marghioala Elisabeta - 500 euro
  • Ştefan Gheorghe - 500 euro
  • POPESCU ION - 500 euro
  • MARGHIOALA ELISABETA - 500 euro
  • Constantin Constantinovici - 13.000 euro
  • SC Avîntul Capitalist s.r.l. - 5000 euro

(numele sunt fictive, lista încă incompletă a câştigătorilor la puterea a doua fiind disponibilă aici)

Am subliniat ceea ce era de subliniat. Deschideţi pagina şi vă minunaţi. Nu ştiu ce "softuleţ" se ocupă de actualizarea listei, însă rezultatele de până acum pot transforma România în paradisul biologilor pasionaţi de mitoză.

Bătaia de joc e ruptă din politică. Dacă nu le-ar merge nu şi-ar permite, cu atât mai mult cu cât totul se petrece în spatele uşilor închise.

Mic P.S. : într-un amin au fost afişaţi şi câştigătorii (fără link)!
vineri, 3 august 2012

PRChecker.info, pentru unii muma, pentru altii ciuma

Băi, unde dau şi eu un kil de zahăr sau un litru de ulei dă măsline (adus de mama din Italia) să-mi crească iar PageRank-ul? M-au lucrat, dom'le, m-au lucrat ăştia de la google. Dau şi eu ceva.. acolo.. Pun şi o ţuică dacă e cazul..

Mai în glumă, mai mult în serios de data asta, se pare că unul din patronii noştri online a luat de la unii şi a dat la alţii. Nope! Tot nu e bine. Nu a sunat.. grav, serios şi real. Hmmmm! Dacă era luni probabil că-mi ieşea mai bine, dar aşa.. E vineri, e început de weekend fără hashtag şi, implacabil, minus 1 rank. Dacă mai scade unul, mă apuc de politică.