duminică, 30 septembrie 2012

Translucidă


In a statului opincă
Multe nasuri s-au băgat.
Nu e clar, miroase-a ţuică?
Sau.. doar pute-a combinat?!

E ceva retro in aer

Tweet cu tweet se face like (îi mulţumesc Simonei Tache, vinovată de cel de-al doilea tweet, pentru recomandarea făcută).

Mi se întâmplă destul de rar să ascult o piesă de cel puţin trei ori la rând fără să mă plictisesc şi, mai apoi, s-o share-uiesc pe blog. Uite că s-a întâmplat minunea.E ceva special la Moonlight Breakfast.. ceva "retroelectro". Cu siguranţă vom mai auzi, citi despre ei.

Albumul poate fi cumparat de pe orange.ro/magazin-online.

Nume noi, nume vechi

Pe 1 octombrie, adică mâine, începe SuperBlog 2012. Asta înseamnă că s-a intrat pe ultima sută de metri cu înscrierile, ziua de astăzi fiind destinată unui ultim apel către cei care aspiră la titlul de SuperBlogger  şi nu numai (click-uiţi cu încredere pentru Regulament).E cam singura competiţie la care am avut o evoluţie constantă şi când spun asta mă refer exclusiv la prezenţa mea, an de an, în "catalogul" numelor care-şi pun "semnătura" virtuală pe marginea ei. Ca mine mai sunt şi alţii, fie ei participanţi, sponsori, organizator..

super-blog.eu

Vechi sau noi sub această umbrelă ne-am adunat puţin peste 200 de oameni pasionaţi de cuvinte (203 în acest moment, cu tot cu mine), oameni care acum au o motivaţie în plus pentru a îmbina utilul cu plăcutul.

Spor să avem! 

marți, 25 septembrie 2012

Facebook Covers

10 septembrie 2009 - S-a alăturat Facebook

Si uite-asa au trecut putin peste 3 ani de cand mi-am legat numele de aceasta retea de socializare. Daca nu ma jucam niţel cu unele postari mai vechi (febra update-urilor), cu diferite cover-uri  si unele chestii "administrative", probabil nici nu observam acest aspect. Se cerea sau nu sarbatorit prin ceva articol pe blog in cadrul caruia sa ofer ceva simbolic, un premiu, o bomboana? Probabil ca da.. sau nu?! Fir-as al fericirii sa fiu! Tot acum imi dau seama ca nu am legat contul de facebook de acest loc.. sau invers. Din punctul asta de vedere sunt in urma cu strategiile online.

Adevarul e ca am profitat si eu putin de increngatura asta chiar daca nu intr-un mod atat de evident ca altii. O dovedesc butoanele de share din subsolul fiecarui articol. Ma declar vinovat de anumite abuzuri, nu si de narcisism. Traficul e un lut greu de modelat.

Probabil spre sigur cea mai mare multumire legata de activitatea de pe respectiva retea de socializare e reinodarea unor vechi prietenii din copilarie, din trecutul mai putin multimedia. Distanta si dilatarea temporala gravitationala au facut ca unele legaturi sa se piarda. Noroc mare cu Mark Zuckerberg. A pus punct unei situatii pe care concurenta nu a reusit sa o gestioneze suficient de bine. 

Una peste alta am reusit, scurt si la subiect, sa marchez momentul. La urmatoarea voi da un suc si un piscot, doua, trei.

sâmbătă, 22 septembrie 2012

Job de.. vise

Ştiaţi că.. pe pleoapa superioară genele cresc în 3 - 4 rânduri şi sunt în număr de 150 - 200 de fire, iar pe cea inferioară 1 - 2 rânduri cu 75 - 100 de fire de păr.

Dacă pentru marea majoritate e un fapt divers, o chestie de cultură generală, pentru Moş Ene cunoaşterea lor e parte a unui "job" a cărui începuturi se pierd în negura timpului. Un job care presupune un bagaj de cunoştinţe destul de vast, calităţi, aptitudini şi responsabilitaţi pe măsura renumelui său. Sunt legende si legende, "locuri" în care imaginaţiei i-a fost acordată permisiunea să facă doar câţiva paşi într-o perioadă în care nu este însoţită de ţinerea de minte. E, şi e doar o presupunere, o înţelegere prin care se pastrează nealterat farmecul unei lumi... de vis, un spaţiu ce-şi deschide "porţile" doar în faţa inocenţei unui copil. Putem doar lansa ipoteze în legătură cu ceea ce se întâmplă în primele zile de viaţă. Cu siguranţă e ceva foarte interesant, mult prea interesant pentru a fi supus unei gândiri abstracte.

Cu siguranţă Moşul pe care vi l-am propus unei scurte evaluări profesionale are un CV impresionant. A fi responsabil cu miliarde de sprâncene si gene nu e o meserie prea uşoară. Lucrul cu tot felul de prafuri de somn e destul de riscant, dozarea şi administrarea lor fiind o operaţiune extrem de minuţioasă.
De aici pot apărea anumite situaţii mai puţin plăcute, concretizate în coşmaruri. Prin urmare, conştientizând acest aspect, s-au luat anumite măsuri suplimentare de siguranţă prin crearea unor spaţii optime de lucru.
Spre exemplu... Pentru cei micuţi, orientativ, am găsit niste patuturi si tarcuri pe nichiduta.ro. Sunt suficiente modele, gândite special pentru a crea o situaţie win-win.
Pentru cei mari... Eh! Fiecare după cum îi dictează spaţiul şi celelalte elemente care ţin de confortul personal.

marți, 11 septembrie 2012

Te mănâncă palma dreaptă?

200.000 modele, 1.500 branduri, 35 magazine, 95 de categorii reunite sub un singur nume - Fashion Monster, un director de produse, după cum v-aţi dat deja seama, fashion destinat în mod special femeilor.

Reţeta care stă la baza unui astfel de site e una destul de simplă şi constă în indexarea celor mai cele branduri, a celor mai cele oferte, reduceri, colecţii. E şi o relaţie win-win la mijloc, dar asta îi pasionează mai mult pe cei care vor să intre în detalii de marketing afiliat. Se poartă, e la modă şi.. tocmai ce l-am văzut la TV pe Norville "Shaggy" Rogers tuns scurt, într-o serie mai nouă a unei îndrăgite animaţii. S-au păstrat, în schimb, celelalte elemente ale personajului. Hainele, încălţămintea, caracterul.. Aceleaşi! La cât m-am învârtit pe paginile site-ului în discuţie, am devenit un sortiment de critic. Trebuie să recunoaştem că îmbrăcămintea nu e punctul cel mai tare al creatorilor de desene animate (simple is better), deşi încerc, într-un exerciţiu scurt de imaginaţie, să-mi închipui ce-ar fi ieşit dintr-o colaborare Karl Lagerfeld - Hanna-Barbera Productions. Pentru niţel amuzament nevinovat, încercaţi şi alte nume mari din modă.

O paranteză menită să destindă neuronii, un exerciţiu de încălzire. L-am bifat în rândurile de mai sus. Acum e momentul să trecem la cele câteva aspecte care mi-au sărit în ochi, lucruri pe seama cărora se poate discuta preţ de câteva minute.
Paginile sunt aşa cum trebuie să fie. Un director de produse e doar un preludiu, o introducere scurtă şi de efect, un portal către site-ul pe care se petrece cea mai mare parte a acţiunii.

Mi-a plăcut..

După cum scriam mai devreme: simplitatea site-ului, fără probleme de încărcare, culorile care amplifică impresia de spaţiu aerisit, lipsa banner-elor sau a acelor elemente care sunt ca nuca în perete, organizarea pe categorii, în ordine alfabetică, prezenţa pe facebook. Lucruri simple, lucruri necesare.

Se mai poate lucra..

  • eu unul aş mai arunca o privire peste Termeni şi condiţii. S-a strecurat o greşeală pe-acolo. Maruntă, cauzată probabil de un copy-paste pe fugă.
  • se impune actualizarea disponibilităţii anumitor produse care nu mai fac parte din ofertele magazinelor promovate. La fel şi în FashionMonster Sales.
Per ansamblu, e un site în creştere, un site care mi-a lăsat o impresie placută. Merită atenţia voastră în ideea reducerii timpului alocat căutarii celor mai bune oferte fashion.