sâmbătă, 18 mai 2013

Pe plus

In saptamana ce tocmai isi incheie socotelile cu luna mai a anului 2013 am avut ocazia sa vad, efectiv, de aproape, cel mai bun bilet pus la pariuri sportive. Facut online, castigat intr-o casa de pariuri offline. Un castig consistent, cu patru cifre care puteau fi foarte usor cinci. Castigul maxim ar fi fost undeva in jurul sumei de 60.000 RON, insa jucatorul a avut inspiratia si prudenta sa-l joace sistem, avand in vedere si numarul mare de meciuri jucate: 15 partide de fotbal. I-au iesit 13. A fost rezultatul unei bune cunoasteri a echipelor si a potentialului lor, niţel mai mult noroc, o buna intuitie de moment si o studiere atenta a statisticilor si cotelor. Nu l-am intrebat cat timp i-a luat sa le aranjeze in forma finala, insa, cu siguranta, e vorba de cateva ore state cu ochii in ecranul smartphone-ului. Per total, in viziunea lui dar si a celor care i-au studiat atent rezultatul, a meritat efortul, iar ultima data cand m-am intalnit cu el avea deja alte cateva variante de joc facute pe o bucata de hartie si entuziasmul celui care se simte in carti. Pe plus!

Va pot insira mai multe astfel de situatii, mai noi, dar si mai vechi, indiferent de valoarea castigurilor sau a inevitabilelor esecuri (au si ele un rol in toata povestea asta) doar pentru a intari, a evidentia inca o data ceea ce e destul de limpede in aceasta ecuatie din ce in ce mai dinamica si consistenta: rabdarea, perseverenta si disciplina in joc stau la baza succesului financiar, chiar si intr-un domeniu atat de imprevizibil.

In ceea ce ma priveste pe mine pot afirma ca sunt doar in categoria celor care descopera incet, incet regulile de baza si au inceput sa aloce mai mult timp studierii jucatorilor, echipelor, campionatelor, agentiilor/caselor de pariuri. Atat cele online, in genul bet365, cat si cele care-si desfasoara activitatea mai mult in offline. Nimic deosebit, doar sume mici, obtinute de cele mai multe ori din Free Bets, vouchere cu o anumita valoare, supuse unor Termeni si conditii, oferite gratuit prin mijlocirea unor site-uri partenere, sau inserate din cand in cand, din ce in ce mai rar in paginile presei de profil. Pana acum cele primite din online au cea mai mare pondere la capitolul "ciubucuri". Deloc de neglijat, usor de multiplicat sau de pierdut, de o astfel de "bonificatie" se leaga si prima mea retragere mai consistenta, aspect despre care v-am povestit intr-un articol mult mai vechi, de prin vara lui 2008.

Si daca tot am ajuns la capitolul bonusuri si promotii, am avut aseara curiozitatea de a studia ceea ce ofera la deschiderea de cont principalele si cele mai cunoscute site-uri de pariuri. Concluzia ramane aceeasi pe care am tras-o si cu alte ocazii: bonus 200 ron la bet365! E cea mai buna alegere a momentului, nu doar prin prisma valorii ei financiare, ci si raportat la optiunile de joc oferite comparativ cu ceea ce au in desaga celelalte pagini. Nu degeaba se lauda cu o baza de clienti ce numara peste 10 milioane de utilizatori din peste 200 de tari. Un asemenea statut se castiga in timp, investind in servicii de calitate, servicii care trebuie sa functioneze ireprosabil, iar bet365 a inteles pe deplin acest lucru.

Pariati responsabil!

vineri, 10 mai 2013

Jobs #Cluj

Completare 06 iunie 2013:  la pomul laudat sa nu te duci cu sacul! Fie nu mi-au ajuns mail-urile in inbox-ul celor de la Altex si Leonardo, fie am fost doar un soi de spam nesemnificativ. Incercarea de a obtine un raspuns la disponibilitatea job-urilor scoase la "licitatie" pe paginile lor s-a lasat cu.. buze siliconate. Voi insista insistent data viitoare.

E vorba de acele job-uri (full/part time, voluntariat) care mi-au atras atentia prin prisma interactiunilor avute pe aici, pe blog, dar si pe alte meleaguri online sau offline:

  • agent rent-a-car autonom pentru Cluj-Napoca, via ejobs.ro. Se cere, printre altele, permis categoria B, minim 2 ani de experienta in conducerea autoturismelor si in lucrul cu calculatorul;
  • se cauta "voluntari simpatici, harnici si dedicati" pentru TIFF 2013 (termen limita: 12 mai! Tic-tac, tic-tac!). Desi nu presupune beneficii financiare, evenimentul poate deveni - pentru cei interesati/pasionati - o cale de acces spre.. ceva mai mult;
  • persoana pentru suport tehnic sau casier incasator zone rurale (judetul Cluj) via rcs-rds.ro/cariere;
  • nu stiu daca este sau nu actualizata pagina celor de la EuroGsm, insa cei curiosi pot intra in detalii.. Pentru Cluj au nevoie de ceva "exploratori tehnologici": reprezentant vanzari si programator Web / Web developer;
  • Asistent vanzari Altex;
  •  Posturi disponibile la Leonardo: sef magazin, asistent sef magazin, casier, vanzator. Avand in vedere faptul ca sunt mai "la gramada", recomandarea mea e sa ii contactati fie prin telefon, fie pe e-mail inainte de a aplica pentru unul din joburile respective.
Voi reveni cu precizari, completari, noutati.