miercuri, 13 februarie 2019

Coroanele funerare de la forma rudimentară, la cea modernă din zilele noastre



Din cele mai vechi timpuri, oamenii au tratat cu maxim respect înmormântările și pe cei trecuți în neființă.

Și moda florilor și aranjamentelor funerare a cunoscut numeroase schimbări. Mai întâi s-au purtat coroanele funerare din flori artificiale, metalice, în trecut, din plastic și hârtie, ulterior, care nu se vestejeau repede, dar arătau deplorabil.

Flori lipsite de viață pentru cei lipsiți de viață. Ele se mai găsesc și acum pe piață, la florăriile cu produse ieftine, dar oamenii care au respect față de decedat și familia acestuia nu se mai duc cu astfel de produse de pe care curg hârtiile și atele, sau sârmele la prima ploaie.

Au urmat florile naturale așezate pe crengi grosolane de brad legate cu sârmă pentru covrigi.

Bucățile de sârmă ieșite din aranjamente îi răneau pe cei care manipulau coroanele, iar uneori, de la lumânări, aranjamentele din hârtie luau foc.

Tot în trecut florile aduse de cei care veneau la capelă erau așezate direct peste mort, în dezordine, până când civilizația a făcut ordine..

În primul rând, au apărut cele mai frumoase și bine lucrate coroane funerare realizate cu simț estetic și manoperă de artist, din cele mai frumoase și mai proaspete flori, apoi nu s-a mai dat voie ca fiecare care vine la capelă să pună florile în sicriu sau peste decedat, ci au fost aduse vase speciale în acest scop.

În prezent, există magazine online de coroane funerare Bucuresti care ușurează mult eforturile celor care doresc să se prezinte cu o coroană la căpătâiul decedatului.

Aranjamentele comandate de pe site-ul Sympathyflowers.ro prezintă urmatoarele avantaje: sunt făcute din flori proaspete, viu colorate și parfumate, culorile sunt excelent asortate, sunt originale (greu se găsesc coroane la fel de frumoase ca aici), florile alese sunt specifice înmormântărilor (crizanteme, cale), coroanele țin mult fiindcă sunt lucrate cu mare grijă și arată perfect, iar la comenzi de peste 200 de lei, livrarea la adresa indicată se face gratuit.

Toate exponatele din magazinul de coroane funerare online demonstrează respectul față de defunct și familia acestuia.

COROANA FUNERARA TRANDAFIRI SI ORHIDEE este un produs nou, culorile predominante fiind albul și verdele.

Trandafirii albi și orhideea albă exprimă puritate, gingășie, iar în aranjamentele funerare reprezintă zborul lin, al sufletului nevinovat, către cer.

Alături de florile imaculate stau phalaenopsis, orhidee cymbidium verde, iedera, salal, feriga și accesorii în diferite nuanțe de verde.

Toate aceste produse sunt scumpe, multe dintre ele fiind de proveniență exotică, așa că prețul de 675 de lei se justifică pe deplin.

Înălțimea coroanei este de 70 de centimetri și se încadrează la mărimea S. Cumpărătorul poate opta pentru marimea M și, în acest caz, achită 775 de lei, sau pentru înălțimea L, plătind 885 de lei.

Această coroană deosebit de frumoasă este deja la reducere cu 10%, iar filtrul de căutări indică faptul că este disponibilă și pe culorile roșu și portocaliu.

Este mult mai indicat să se comande o coroană funerară decât un buchet de flori, fiindcă: aranjamentul este mai frumos și mai prețios decât florile și se păstrează mult mai mult timp pe mormânt decât florile care se ofilesc repede și se rup.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu