marți, 31 ianuarie 2012

Marketing afiliat. Elanko Avantaj

Marketing-ul afiliat  nu mai reprezinta de ceva vreme o noutate pe meleagurile online. E un proces destul de simplu ce implica prezenta anumitor "jucatori" (furnizori, afiliati, utilizatori) la o masa ce promite "castiguri" pe masura valorii, implicarii si interesului fiecaruia.
In incercarea de a gasi o definitie cat mai simpla, am dat peste cea care incorporeaza poate cel mai bine esenta a 'nşpe mii de pagini scrise pe marginea acestui subiect: "arta si stiinta de a vinde" via wikipedia. Plecand de aici se pot construi teorii, se pot dezvolta idei. Interesul meu nu e de a a lua la puricat acest domeniu. E peste cunostintele mele in domeniu.. situatie care ma face sa incerc o abordare mai relaxata, izvorata (poetic.. stiu!) din experienta pe care am avut-o pana acum. 

Mie personal, cuvinte gen marketing, afiliere imi aduc aminte de primul contact cu tipul asta de afacere. Se intampla undeva in perioada cuprinsa intre anii 1998 - 2000, cand lucrurile stateau altfel. Inca mai am cartea cu coperta lucioasa, alb-rosie, care promitea sa-mi dezvaluie secretele celor care s-au imbogatit folosind metode si tactici de vanzare stiute doar de "cativa" oameni. S-ar putea sa stiti la ce ma refer, s-ar putea sa nu stiti. O pastrez pentru a-mi aduce aminte de o perioada destul de interesanta, o perioada in care accesul la informatie se facea dand click pe manerul usii de la biblioteca.

Lucrurile au evoluat si continua sa evolueze in directia buna, iar un exemplu menit sa ilustreze aceasta observatie il poate constitui si sistemul de afiliere pus la punct de catre echipa Elanko - Elanko Avantaj. Cele cateva minute petrecute pe paginile care detaliaza pasii ce trebuie urmati la inscriere, m-au determinat, intr-un final, sa dau cu subsemnatul si sa intru in randul posesorilor unui cont nou-nouţ de afiliat. Imi place cum au aranjat "mobila", procesul de acomodare fiind unul destul de rapid. Informatiile puse la dispozitie sunt mai mult decat suficiente.

Castigurile (punctul sensibil, nu?) pe care le presupune acest gen de activitate, se croiesc pe masura fiecaruia, in limta a 3% din valoarea comenzilor inregistrate plus un bonus in valoare de 10 RON pentru fiecare vizitator care devine partener Elanko.


As avea cateva motive pentru care am ales sa promovez acest site si implicit sa ma promovez, insa cele financiare ocupa un loc mai catre coada listei. Traficul generat de blog si experienta acumulata de pe urma altor colaborari sunt o realitate care ma fac sa fiu rezervat in planuri care includ vile, piscine si alte accesorii.
Mi-au lasat impresia unor oameni faini, seriosi si profesionisti. Sunt motive destul de serioase, zic eu, iar timpul va dovedi daca am sau am dreptate (sic!), asa ca veti auzi destul de des de ei pe aici.

Aldămaşul acum.. Cum sa inchei fara sa amintesc de campania cu premii, in urma careia am aflat de maramureşenii astia neaoşi?! Ce-i drept, e pe terminate, insa nu cred ca nu vor mai fi ocazii de genul. Un motiv in plus sa tineti aproape. Cam asa arata una din poftele ce-am poftit si inca voi mai pofti:


Tableta Prestigio MultiPad 7074B 3G

Imi motivez alegerea prin prisma marcii, a specificatiilor tabletei si a unei nevoi de mobilitate tot mai mare.

Articol participant in cadrul campaniei Blogal Initiative de promovare a sistemului de afiliere al Elanko.ro, Elanko Avantaj.