miercuri, 1 septembrie 2010

Prîslea si grătarul de aur

A fost odata ca niciodata...

Povestea mea de la "gura grătarului" e o poveste nici prea veselă, nici prea trista, ci o poveste cu citit intre rânduri si diacritice rătacite. Cine are ochi, să vază, cine are blog, sa blogareasca.

Se facea o iarna dintr-alea care iau prin surprindere zmeii locali dinȚara lui Papură Vodă. Pe o vreme care statea prinsă în ganduri terne, chinuite de o constipare meteorologică a curenţilor de aer reci, 3 (trei) cavaleri (*ASL-ul, sorgintea si blazoanele nu ne interesează) ai Mese Rotunde, masă găsită şi ocupata la o băutura caldă intr-o cofetarie dintr-un ţinut uitat de lume si fonduri europene, au grăit si hotarat de comun acord cum ca ar fi cazul sa se pornească la drum de initiere in frumusetile si tainele zonei. Dupa inca un fum, doua chiar de tigara si placerea dulce a unei ciocolate calde, cremoasa, cu aroma de... ceva-ce-nu-mi-aduc-aminte, eroii povestii s-au suit pe *CP-ii adusi din Tara lui Oktoberfest Holstein VW si s-au pornit la drum lung deszapezit si asfaltat mai mult sau mai putin.

*FFWD: padure, zapada, padure, padure, zapada, oameni, case, dialoguri despre vreme, zmei si despre viata de prin alte regate, tinuturi, plaiuri, planuri, intentii, gânduri, diverse, bulk, etc.

STOP & PLAY: calatorind pe un drum marginit de dealuri si paduri incarcate de zapada, avand ca destinatie unul din multele lacaşe de cult ale regiunii in care se aflau, celor trei le-a fost dat sa vază unul din mestesugurile cu care se indeletnicesc ocupantii Țarii lui Papură Vodă, mai mult pe timp de vara. Acel mestesug, practicat in mijlocul tabloului alb de iarna, era gratargeala. Intalnirea a fost una mai putin obisnuita, inedita prin mijlocirea locului si anotimpului in care se desfasoara toata actiunea. Pentru unii, gratargeala este de aur, iar perpetuarea ei in orice conditii meteo, o placere dusa la extrem. Inca o dovada a faptului ca Padurea si gratarul este frate cu romanul! [sic!]
Nu s-a lasat cu un popas la un mic, cei mai inflacarati practicanti ai mestesugului ramanand in urma eroilor nostri, preocupati mai mult de destinatia spre care se grabeau cu pasi mari, presati si de neputinta zilei in fata noptilor lungi de iarna.

Vizita a fost scurta, povestea mea la fel.

Gratarul ala a ramas ca un fel de tag (eticheta) a zilei.

Acest blog va câştiga grătarul de Camping Grill, gratar caruia ii voi face botezul invitandu-l la un #gratardeiarnatweetblogmeet si pe Chinezu.

Sa nu uit legenda, adica * :

ASL = age sex location;
CP = cal putere;
FFWD =
fast forward

si versiunea adaptata blogului ( fara rima) Si-am incalecat pe-un blog si v-am spus povestea asa.

Later Edit:


Castigatorul concursului, conform

And the winner of “Cel mai grataragiu blogger” is…

, esteeeee.... va spun imediat:

Sooooooriiiiiin Neaaaaaguuuuuuu!!! Felicitari pentru Sorin, multumiri din tot sufletul catre @chinezu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu