duminică, 26 septembrie 2010

Reteaua

Un concurs... e un concurs. Cel organizat de eMAG.ro
conform canoanelor organizatorice si promovat, pe masura premiilor sale, in media si mai pe toate ogoarele online (aproximativ 89.000 (de) rezultate google search), a intrat in categoria competitiilor la care participa subsemnatul.
Nici nu mai stiu la cate promotii in genul asta am participat. Sunt multe si trebuie sa recunosc faptul ca mi-au ocupat mare parte din timpul petrecut in online. Deh! Concurenta e mare, cerintele sunt de multe ori cantitative (votare, like, prieteni, spam, etc., etc.), perioada de desfasurare e lunga in unele cazuri (cred ca recordul a fost undeva la jumatate de an), iar dependenta e dependenta. Ca la fumatori! E greu sa refuzi sansa de a castiga un "autoturism Porsche Cayman 2.9, 265 CP, 195 kW, cutie de viteze manuala 6 trepte, culoare Alb Carrara, an fabricatie 2010, cu o valoare de 235.244,36 lei (inclusiv TVA)" din confortul scaunului, fotoliului, canapelei sau patului de acasa.
Asadar, scurtand povestea, va recomand sa va inscrieti in concurs.
Tips&Tricks
  • puteti folosi o batista pe post de porte-bonheur. Nu am incercat, dar cine stie...
  • cititi cu atentie regulamentul campaniei, altfel s-ar putea sa patiti ca si mine (anulare voturi).

miercuri, 22 septembrie 2010

SuperBlog2010, editia a treia


Perioada de inscriere in concurs: 1 Sept – 30 Sept
Perioada de desfasurare: 1 Octombrie – 1 Decembrie.

Premii in valoare totala de peste 13.000 USD oferite sub forma de vouchere de cumparaturi.


sursa: SuperBlog2010 - primele detalii.

O chestie e sigura! Primii pasi sunt cel mai usor de facut.
Pentru noi, cei care ne numim sau suntem numiti bloggeri prin prisma mediului in care intram si scriem, unii mai des, altii mai rar (printre care si eu), inscrierea in cea de-a treia editie a SuperBlog2010 e un lucru facil. Tac-pac, o postare scurta, un email cu cateva date si... gata.
Nu m-am putut abtine ca la inceput de competitie sa nu apreciez efortul echipei organizatoare care sta in spatele unui adevarat maraton al articolelor iesite de sub degetele celor care aspira la titlul de Cel mai Talentat Blogar al Anului.

Let the Game Begin!

vineri, 3 septembrie 2010

15 Amazing Castles from Around the Globe

15 Amazing Castles from Around the Globe

Pe locul 6 se afla al nostru Castel Peleş:
Located in an idyllic setting in the Carpathian Mountains of Romania, the Peleş Castle is truly a fairytale construction. Started in 1873, the construction of the complex was quite international an undertaking. This is how Queen Elisabeth of Romania described the construction phase: "Italians were masons, Romanians were building terraces, the Gypsies were coolies. Albanians and Greeks worked in stone, Germans and Hungarians were carpenters. Turks were burning brick. Engineers were Polish and the stone carvers were Czech. The Frenchmen were drawing, and the Englishmen were measuring...". Apparently, there were 14 languages heard among the workers.
Cu multumiri catre @SorinRusi, via @twitter. Mi-a redeschis pofta de calatorii. Pacat de bugetul subtire de anul asta, dar trag nadejdea ca la anul sa reusesc sa-mi pun in practica niste planuri mai vechi.

miercuri, 1 septembrie 2010

Prîslea si grătarul de aur

A fost odata ca niciodata...

Povestea mea de la "gura grătarului" e o poveste nici prea veselă, nici prea trista, ci o poveste cu citit intre rânduri si diacritice rătacite. Cine are ochi, să vază, cine are blog, sa blogareasca.

Se facea o iarna dintr-alea care iau prin surprindere zmeii locali dinȚara lui Papură Vodă. Pe o vreme care statea prinsă în ganduri terne, chinuite de o constipare meteorologică a curenţilor de aer reci, 3 (trei) cavaleri (*ASL-ul, sorgintea si blazoanele nu ne interesează) ai Mese Rotunde, masă găsită şi ocupata la o băutura caldă intr-o cofetarie dintr-un ţinut uitat de lume si fonduri europene, au grăit si hotarat de comun acord cum ca ar fi cazul sa se pornească la drum de initiere in frumusetile si tainele zonei. Dupa inca un fum, doua chiar de tigara si placerea dulce a unei ciocolate calde, cremoasa, cu aroma de... ceva-ce-nu-mi-aduc-aminte, eroii povestii s-au suit pe *CP-ii adusi din Tara lui Oktoberfest Holstein VW si s-au pornit la drum lung deszapezit si asfaltat mai mult sau mai putin.

*FFWD: padure, zapada, padure, padure, zapada, oameni, case, dialoguri despre vreme, zmei si despre viata de prin alte regate, tinuturi, plaiuri, planuri, intentii, gânduri, diverse, bulk, etc.

STOP & PLAY: calatorind pe un drum marginit de dealuri si paduri incarcate de zapada, avand ca destinatie unul din multele lacaşe de cult ale regiunii in care se aflau, celor trei le-a fost dat sa vază unul din mestesugurile cu care se indeletnicesc ocupantii Țarii lui Papură Vodă, mai mult pe timp de vara. Acel mestesug, practicat in mijlocul tabloului alb de iarna, era gratargeala. Intalnirea a fost una mai putin obisnuita, inedita prin mijlocirea locului si anotimpului in care se desfasoara toata actiunea. Pentru unii, gratargeala este de aur, iar perpetuarea ei in orice conditii meteo, o placere dusa la extrem. Inca o dovada a faptului ca Padurea si gratarul este frate cu romanul! [sic!]
Nu s-a lasat cu un popas la un mic, cei mai inflacarati practicanti ai mestesugului ramanand in urma eroilor nostri, preocupati mai mult de destinatia spre care se grabeau cu pasi mari, presati si de neputinta zilei in fata noptilor lungi de iarna.

Vizita a fost scurta, povestea mea la fel.

Gratarul ala a ramas ca un fel de tag (eticheta) a zilei.

Acest blog va câştiga grătarul de Camping Grill, gratar caruia ii voi face botezul invitandu-l la un #gratardeiarnatweetblogmeet si pe Chinezu.

Sa nu uit legenda, adica * :

ASL = age sex location;
CP = cal putere;
FFWD =
fast forward

si versiunea adaptata blogului ( fara rima) Si-am incalecat pe-un blog si v-am spus povestea asa.

Later Edit:


Castigatorul concursului, conform

And the winner of “Cel mai grataragiu blogger” is…

, esteeeee.... va spun imediat:

Sooooooriiiiiin Neaaaaaguuuuuuu!!! Felicitari pentru Sorin, multumiri din tot sufletul catre @chinezu.