miercuri, 2 octombrie 2013

In prag de TNI

Targul National Imobiliar, pentru ca despre el este vorba, urmeaza sa-si deschida portile in perioada imediat urmatoare - intre 4 si 6 octombrie 2013. Locul de desfasurare: Bucuresti, Palatul Parlamentului - Sala Unirea. 3 zile de "oportunitati imobiliare", dupa cum sta scris pe pagina oficiala, pagina pe care gasiti toate detaliile legate de acest eveniment care-si etaleaza, cu o oarecare mandrie, cei 8 ani de prezenta pe segmentul aflat in discutie. Si-au anuntat prezenta 85 de companii expozante (am observat ca unii au aproximat aceasta cifra spre 90), iar ofertele ar urma sa porneasca de la 17.500 EUR (TVA inclus) pentru o garsoniera (varianta low cost), pana la proprietati care sar peste 4 milioane de EUR ca pret de vanzare (in zone gen Predeal, gen lux). Bugetele nu se discuta (sic!).

Se preconizeaza ca proprietatile executate silit si activele imobiliare ale statului roman (o premiera in peisajul targurilor imobiliare) vor fi vedetele acestei editii de toamna cu vreme capricioasa. Oferta va include spatii de birouri, hale de productie, depozite, terenuri din capitala tarii, dar si din alte judete ale tarii: Bihor, Brasov, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi, Timis. E o poveste mai stufoasa, ale carei ite nu are rost sa le descurc eu acum. Cheia descifrarii ei o voi oferi totusi: A.V.A.S.

Am petrecut ceva vreme pe site (pagina oficiala a targului), din curiozitate pentru ceea ce se mai vinde prin tara. Detalii, capra vecinului, studii si statistici ale caror rezultate si cifre i-ar face invidiosi pana si pe cercetatorii britanici. Pentru inceput, aflat inca sub influenta stirilor de ieri, cele cu vant, ploi, mare extrem de agitata, mi-am deschis pofta cu vanzari de terenuri in Constanta, imopedia.ro fiind undeva in capul listei cu expozanti. Vazand unele preturi pe metru patrat intravilan, din zonele cu ceva mai multe pretentii si acces la utilitati, instantaneu mi s-a pus piesa cu Loredana feat. Radu Mazare, partea cu "Oi, oi, oi, oi, oi, oi", etc., etc. Mi-am revenit destul de repede cu urmatorul tratament: cateva apartamente de vanzare Oltenitei - dezvoltator: SUD Imobiliar Expert, cu preturi apropiate de varianta low cost despre care v-am scris la inceput de articol, comisioane zero si.. un titlu mai vechi, de prin 2011: "În sectorul 4 câştigi dacă îţi plăteşti impozitele cu cardul", titlu care a pornit un intreg mecanism de bancuri si alte asemenea grozavii care-i au ca actori principali pe cei care pozeaza in edili destoinici. Despre ele, mai tarziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu