vineri, 23 mai 2014

Google WebMaster Tools – greșeli care trebuie evitate în SEO

Având în vedere că sunt la curent cu toate videoclipurile de pe canalul de YouTube Google Webmasters, mi-am propus să scriu un articol despre greșelile care se fac destul de des în SEO (Search Engine Optimization). Nu toți specialiștii SEO sunt informați relevant, de aceea apar penalizări drastice conform motoarelor de căutare.

  1. Penguin-ul Google este un algoritm care acționează asupra site-urilor care fac SPAM. Urmărește fiecare link non-natural și acționează.
  2. Google Panda este de asemenea un algoritm care acționează asupra site-urilor ce dispun de conținut copiat de pe alte site-uri.
Directoarele de articole

Matt Cutts spunea într-unul din videoclipurile sale că nu este indicat să construiești backlink-uri folosind directoarele de articole. Nu este indicat deoarece link-urile respective nu sunt naturale, iar lumea nu intră pe un site de directoare de articole pentru a obține informații relevante. În cazul în care vei construi link-uri cu ajutorul acestor directoare de articole, vei fi penalizat conform Penguinului.

Directoarele web

Directoarele web sunt site-uri care înregistrează link-uri ”dofollow” și evident nu sunt considerate relevante pentru motoarele de căutare. Dacă ai folosit directoare de articole, vei putea fi penalizat. Penguin-ul monitorizează și astfel de directoare de web/articole.

Dacă ai fost deja penalizat de Penguin, este indicat să scoți link-urile din directoarele web și din directoarele de articole. Site-ul tău va reveni la normal, doar că după aproximativ 2-3 luni de zile. Actualizarea durează de obicei destul de mult, iar dacă ai un site cu autoritate mare, în aproximativ o lună site-ul tău va reveni la normal.

Tag-urile

Tag-urile nu mai sunt relevante pentru motoarele de căutare și nici indicate pentru folosire. Practic, tag-urile creează link-uri și fac duplicare articolelor. Există risc de penalizare deoarece ele transmit Page Rank link-urilor care se află în articolul respectiv.

Dacă totuși vrei să folosești tag-uri, nu implementa mai mult de 3 tag-uri într-un post. Din punct de vedere SEO (Search Engine Optimization) tag-urile nu-ți îmbunătățesc site-ul. Sunt o grămadă de blogger care folosesc tag-uri în exces.

Din proprie experiență, am fost penalizat pentru că am avut un link în blogroll la un blogger care avea foarte multe tag-uri. Analizând situația, l-am rugat să scoată link-ul site-ului meu din blogroll-ul lui. După aproximativ o lună de zile, site-ul meu a revenit la normal.

Deci, este bine să respectăm regulamentul impus de Google Webspam Team. Chiar dacă este mai greu și avem mult de lucru, în ceea ce privește SEO, rezultatele sunt bune și stabile. Garantat nu vei avea probleme cu rank-ul în motoarele de căutare.

Aș dori să recomand un site în domeniul Web (webfrog.ro) care dispune de o grămadă de servicii folositoare celor care vor să-și dezvolte un site/blog. Aceste servicii folositoare sunt prezentate ca: web design, creare magazin online, SEO, creare site, erori link-uri și multe altele.

Ca bonus, puteți solicita o analiză website GRATUIT și, în aproximativ 48 de ore, veți primi un rezultat care va afișa greșelile site-ului tău (dacă există), plus sugestii de îmbunătățire a site-ului tău.

Numele meu este Ovidiu Drobotă.

Happy Search Engine Optimization!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu