duminică, 22 iunie 2014

Sfaturi pentru a obține permisul de conducere mai ușor (Chestionare Auto)

La ora actuală, foarte multe școli de șoferi nu dispun de programa DRPCIV, pentru a pune la dispoziție o serie de întrebări care vor fi de folos pentru elevi. Chestionarele auto din școlile de șoferi sunt alcătuite de profesori de legislație rutieră și nu au o mare legătură cu cele care vin la examenul oficial.

De aceea sunt căutate site-urile de chestionare auto care dispun de întrebările DRPCIV de la examen. Sunt puține site-uri de chestionare care intervin în folosul elevilor. Întrebările din chestionarele auto DRPCIV sunt create pe baza legislației rutiere, iar când le rezolvi, pur și simplu înveți legislație rutieră.

Desfășurarea examenului de teorie

Din cauza emoțiilor, foarte mulți elevi cad examenul de teorie DRPCIV. Este firesc să ai emoții, doar că trebuie să le controlezi cât mai mult. Se mai cade examenul de teorie și din cauza etapelor pe care le parcurge elevul. Butonul ”RĂSPUND MAI TÂRZIU” trebuie folosit ori de câte ori este nevoie. Chiar și atunci când nu ești sigur de un răspuns la întrebare.

Prima etapă din examen este să rezolvi întrebările DRPCIV pe care le știi în totalitate. Întrebările de care te-ai mai lovit când rezolvai chestionare auto. Cu cât rezolvi mai multe întrebări (acelea pe care le știi) cu atât mai bine pentru că te apropii de finalul examenului și acumulezi cât mai multe răspunsuri corecte.

A doua etapă din examen este să rezolvi întrebările pe care crezi că le știi destul de bine și care ți se par ușoare. Aici intervine maxima atenție pentru că poți greși creându-ți o falsă impresie. Nu trebuie să uiți de butonul ”RĂSPUND MAI TÂRZIU”. Cu cât îl folosești mai mult, cu atât riscul de a greși la o întrebare scade.

Pe final vor rămâne întrebările pe care nu le știi. Aici intervine din nou atenția și folosirea butonului ”RĂSPUND MAI TÂRZIU”. Ultimele întrebări sunt cu imagini și conțin mici capcane. Dacă ești atent, le poți rezolva fără probleme pentru că sunt logice.

Traseul cu examinatorul

Înainte de a parcurge traseul cu examinatorul, dosarul îți va fi verificat. Între timp trebuie să aranjezi oglinzile retrovizoare, scaunul și bordul. Examinatorul va observa acest lucru și-ți va spune să pornești la drum când ești gata. Nu uita de radio... să nu fie pornit!

Trebuie să te concentrezi MAXIM pentru că vei întâlni intersecții cu prioritate de dreapta, marcaje rutiere și tot felul de depășiri. Atenția este cel mai important factor în trafic.

Succes la examen!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu