vineri, 5 iunie 2015

Acumulatorii auto

Acumulatorii sunt piese auto extrem de importante, deoarece oferă energia pentru pornirea mașinii și energia necesară numeroaselor elemente pe care le folosești în interiorul acesteia, de la computerul de bord, până la încărcătorul de telefon sau radioul care îți ocupă într­-un mod melodios timpul liber. Bateriile au de aseamenea un rol pe care multă lume nu prea îl cunoaște, acela de a absorbi sau amortiza creșterile bruște de tensiune.

Ei sunt folosiți în mod special la dispozitivele care au nevoie de energie electrică, dar nu se pot conecta la o rețea electrică obișnuită. Căutați în manualul mașinii care baterie se potrivește modelului de vehicul pe care­ îl aveți. Aceeași informație o puteți obține și din catalogul fabricantului de baterii ­ pe care îl deține cel care comercializează bateriile.

Există câteva indicii care vă pot spune rapid dacă o baterie auto trebuie înlocuită sau doar trebuie să fie încărcată. Deoarece majoritatea acumulatorilor auto utilizați în prezent sunt compacți și nu necesită întreținere, metodele tradiționale de verificare a stării de încărcare prin măsurarea densității electrolitului devin inutile. O altă metodă mult mai precisă de verificare a acumulatorilor este aceea de măsurare a tensiunii prezente la bornele bateriei.

O variantă rapidă de a cumpăra ce îți trebuie - piese auto Bucuresti.

Atunci când te-­ai hotărat asupra unui producător, trebuie să ții cont și de alte criterii, cel puțin la fel de importante. De exemplu: dacă îți dorești să o poți monta cu ușurință și să o poți scoate cu ușurință, la nevoie, bateria trebuie să aibă neapărat un mâner.

Decuplarea bateriei este necesară pentru a efectua o serie de proceduri. Vehiculele moderne sunt dotate cu o multitudine de dispozitive electronice, multe dintre ele se resetează dacă este întreruptă alimentarea electrică. Consecințele nu sunt dintre cele mai plăcute și variază de la ștergerea programelor radio din memorie până la refuzul de a mai porni mașina câteodată.

Testarea unei baterii se face prin trei metode cunoscute: testul electrolitului din baterie, testul sarcinii cu ajutorul unei pile cu carbune și testarea capacitanței. Toate autovehiculele moderne sunt echipate cu sisteme electronice ce necesită alimentarea cu energie electrică chiar și atunci când acestea nu sunt utilizate. Aceste sisteme au un consum de energie care poate duce în timp la descărcarea acumulatorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu