luni, 16 iulie 2018

Extracțiile dentare și importanța lor

Una dintre cele mai cunoscute proceduri care ține de medicina dentară, este extracția dentară, iar medicii specialiști în chirurgie dento-alveolara ai clinicii stomatologice Dentfix Ivory oferă cele mai bune soluții și tratamente pentru fiecare pacient în parte.

În zilele noastre, majoritatea medicilor dentiști merg pe principiul de a salva pentru cât mai mult timp dinții naturali, o practică foarte frecvent adoptată și în trecut.

Extracția dentară semnifică de fapt scoaterea unui anumit dinte sau a unei masele, iar, mai apoi, are loc vindecarea alveolei.

De foarte multe ori, pacienții optează pentru a li se extrage un dinte, în loc să încerce să îl repare. Aceștia fac această alegere din mai multe considerente, dar mai ales cea care ține de partea financiară, însă dacă se face un calcul amănunțit, investiția care trebuie făcută în urma extragerii, și anume înlocuirea dintelui extras, s-ar ajunge la concluzia că investiția ar fi mult mai mică dacă s-ar alege alternativa.



Clinica stomatologică Dentfix pune la dispoziția pacienților un medic dentist chirurg care poate face o extracție de măsea de minte cu ajutorul unor instrumente specializate, folosite în astfel de intervenții.

Măseaua de minte este ultimul dinte care erupe, iar atunci când sunt sănătoși, aceștia au rolul lor. Există situații care necesită extracția acestora , uneori chiar și atunci când sunt sănătoși. Ortodonția poate aduce la suprafață astfel de motive care impun extracția măselei.

Printre motivele care duc spre extractie trebuie să menționăm:

- creșterea unei măsele de minte într-o poziție anormală, iar de multe ori ajunge să înghesuie ceilalți dintți;

- maseaua de minte duce la tot felul de infecții recurente;

- măseaua de minte prezintă un risc crescut de carii, căci nu ne este permisă realizarea unei igiene dentare corecte.

Există momente când, în urma unei extracții a măselei de minte, pot apărea complicații din cauza unor posibile infecții, hemoragie, slăbirea obturațiilor sau sensibilitate crescută.

În anumite momente, un implant dentar trebuie extras, datorită unei poziționări greșite a acestuia sau în cazul apariției unei infecții, a unei boli a gingiilor, ori dacă implantul este respins de către organism. Un implant dentar este foarte dificil de îndepărtat, deoarece acesta ajunge să fie integrat și să fuzioneze cu osul care îl înconjoară.



Un implant dentar poate fi îndepărtat prin două tehnici:

- cu ajutorul unei freze speciale, cu ajutorul căreia medicul dentist va tăia osul din jurul acelui implant dentar;

- îndepărtarea implantului mai poate fi realizată cu ajutorul unei tehnici invazive, care este posibilă fără a fi nevoie de eliminarea unor mici porțiuni din osul sănătos, astfel încât să fie foarte ușoară o nouă implantare.

În cazul unui implant dentar, există și contraindicații, mai exact:

- persoanelor cu diabet tip 2;

- persoanelor care suferă de insuficiență cardiacă severă;

- persoanelor care suferă de infecții ale gingiilor sau de parodontoza.

În urma unei extracții dentare, trebuie ținut cont de anumite măsuri de precauție, pentru a reuși să nu se ajungă la situații neplăcute. Printre aceste măsuri trebuie menționate:

- se recomandă evitarea alimentelor și a băuturilor calde;

- se recomandă să nu fie clătită zona extracției, mai ales în primele 24 de ore de la extractive;

- vor trebui evitate alcoolul și țigările în prima zi;

- trebuie păstrată o igienă orală riguroasă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu