marți, 11 septembrie 2018

Ce implică extracția unui molar de minte?

Dacă aveți o problemă cu maseaua de minte sau cu mai multe, nu trebuie să vă speriați. Cabinetele medicale au acum toate aparatele și instrumentele necesare pentru a face ca extracția să aibă loc în condiții bune, fără urmări grave. Tot ce trebuie să faceți este să nu încercați să suportați durerea pentru că se va transforma în coșmar și să mergeți la stomatolog la cel mai mic disconfort.

Dacă o măsea de minte este dureroasă sau supărătoare sau dăunează altor dinți sau osului maxilarului, aceasta va fi scoasă. Un chirurg va trebui să vadă pacientul în cazul în care o afecțiune medicală existentă impune un risc crescut de complicații.



Stomatologii nu pot prezice cu exactitate ce măsele de minte vor cauza probleme. Cu toate acestea, unghiul în care dintele erupe și măsura în care acesta împinge împotriva altor dinți poate oferi un indiciu.

• Dentistul va face probabil o radiografie pentru a vedea cum stau rădăcinile și cum crește dintele.

• Îndepărtarea poate avea loc la cabinetul medicului dentist sau în ambulator la spital.

• Cât de simplă este operația va depinde de poziția dintelui sau dinților care urmează a fi îndepărtați.

Dupa ce ați îndepărtat dintele sau dinții, pot apărea dureri și umflături timp de câteva zile. Medicamentele antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul, pot ajuta, iar uneori se prescriu și antibiotice.
Medicul dentist va sfătui cu privire la apa de gură. Dacă există cusături, este posibil să fie eliminate aproximativ o săptămână mai tarziu firele. Este important să urmăriți instrucțiunile oferite de specialist pentru perioada de după extractie masea de minte.

Este important să vă relaxați și să evitați consumul de alcool și fumatul timp de cel puțin 24 de ore, pentru a vă asigura că nu există probleme de sângerare.



Complicații ale operației

Unii pacienți au probleme în timpul sau dupa extracția măselelor de minte, dar acestea nu sunt, de obicei, grave.

Problemele pot include:

• Umflarea;
• Tumefierea;
• Durerea;
• Greața sau un sentiment general de rău;
• Umflarea și disconfortul;
• Infecția;
• Gâtul uscat;
• Sângerarea;
• Gaură între gură și sinusul maxilar;
• Fistulă între gură și sinus, uneori prin priza dintelui.

Leziunile nervoase pot apărea la dinții din apropiere când măseaua de minte este îndepărtată. Acest lucru poate duce la amorțeală sau paralizie pe buză, limbă sau obraz.

Unii oameni pot avea o reacție adversă la medicamente.

Osteita alveolară apare atunci când un cheag de sânge nu se formează corect în locul gol lăsat de măseaua de minte. Acest lucru poate duce la o durere pulsantă. În mod normal, rezultă din faptul că pacienții nu respectă instrucțiunile medicului dentist. Poate rezulta din fumat, spălarea zonei prea repede dupa o intervenție chirurgicală, sau prin supt, acestea fiind cele mai comune cauze.

Uneori, înlăturarea măselei de minte poate provoca o fractură în tuberozitatea maxilară, care se află chiar în spatele măselei de minte de sus.



Fractura mandibulară poate apărea în timpul intervenției chirurgicale sau în decurs de 4 săptămâni după intervenția chirurgicală.

Este important să se practice o bună igienă dentară și să se efectueze verificări periodice pentru a reduce la minimum riscul de probleme dentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu