vineri, 1 martie 2019

"Tată bogat, tată sărac”, cartea momentului


Robert Kiyosaki este un investitor, om de afaceri si autor american. A scris numeroase carti, vandute in toata lumea in milioane de exemplare. Cea mai cunoscuta publicatie a sa este “Tata bogat, tata sarac”.

Este cartea care ofera abilitatile, scopurile si motivatia necesara pentru oricine vrea sa isi imbunatateasca situatia financiara. Este mai mult decat o simpla carte. Este o investitie pentru toti cei care vor sa preia controlul viitorului lor financiar, indiferent de pregatirea pe care o au sau profesia actuala. Autorul ofera ca exemplu propria viata.

Titlul face trimitere la propria copilarie. A fost martor, in copilarie, la problemele financiare ale tatalui sau biologic, in timp ce mentorul sau, la care face referire ca tata bogat a stiut cum sa obtina succesul in acest plan.

Cei doi “tati” ai lui Kiyosaki sunt de fapt simboluri pentru cele doua cai pe care cineva le poate urma pentru a obtine sau nu succesul financiar. El spune ca majoritatea oamenilor raman blocati intr-o adevarata “cursa de soareci” din cauza sistemului educational care nu doreste sa ne invete cum sa ne gestionam finantele.

Pentru a scapa de aceasta “cursa” si de luptele fara sfarsit, autorul propune numeroase idei despre finante, pe care multi le-ar considera de-a dreptul controversate. El respinge ideea ca un salariu mare este necesar pentru a deveni bogat si ii sfatuieste pe parinti sa ii invete pe copii despre cum sa gestioneze banii, deoarece sistemul de invatamant nu poate sa faca acest lucru.

Tot ceea ce Kiyosaki povesteste este din propria sa experienta si asta face ca aceasta carte sa fie si mai pretioasa.

Cartea sustine capitalismul si le prezinta cititorilor modul in care pot sa se dezvolte intr-o asemenea societate. Chiar daca esti sau nu un sustinator al capitalismului, aceasta carte are sfaturi ce se pot aplica oricui. Cartea este scrisa intr-un limbaj foarte accesibil, cu idei precise, astfel incat chiar si cei mai neintiati in acest domeniu sa poata sa inteleaga ceea ce se ascunde in spatele ideilor.

Cartea “Tata bogat, tata sarac”, scrisa de Robert Kiyosaki, este recomandata de librariadelfin.ro, fiind disponibila pe site la un pret de exceptie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu