miercuri, 15 mai 2019

Nicio serbare fără diplome de merit!

Serbarea scolara este unul dintre cele mai emotionante momente din viata scolii, a elevilor, a parintilor si a profesorilor, dar si a comunitatii unde se desfasoara. In primul rand, toti stim ca vine vacanta si ca suntem liberi sa plecam unde dorim, ca zilele ne apartin de la rasaritul soarelui si pana la asfintit. E grozav de bine sa stii ca esti liber toata ziua!

Drumetii, plaja, ore de inot la piscina, in mare sau in bazin, aer curat, trasee si vizitarea muzeelor, toate acestea ne incununeaza munca de un an.

Dupa un an scolar, atat elevii, cat si profesorii au nevoie de odihna.

Apoi este multumirea ca obiectivele stabilite la inceputul anului scolar au fost indeplinite, materia parcursa, tezele date, mediile incheiate, cunostintele insusite.

Serbarea este o sarbatoare a absolvirii, de aceea nu se poate desfasura fara diplome de merit.

Putem fi generosi cu toti elevii care merita, fiindca nici nu va imaginati cat de mult poate motiva o diploma.

Nu toti elevii au rezultate stralucitoare la invatatura, dar sunt multi care participa la actiuni de voluntariat.

Elevii care participa la actiuni de ecologizarea merita diplome de merit copii si carti bune si multe incurajari, menite sa ii ajute sa primeasca anul viitor si premii pentru invatatura.

Cultivarea spiritului cetatenesc de la o varsta frageda va aduce roade sigure la maturitate. Elevii care participa la colectarea deseurilor nu vor arunca niciodata mizerii in natura, fiindca stiu cat de greu este sa le adune cineva in urma.

Pe site-ul editurii Delfin se gasesc mai multe modele de diplome de merit pentru elevi, unele bicolore (alb-rosu, alb-albastru), altele multicolore, toate sugestive pentru a rasplati excelenta sau performanta si toate menite sa bucure elevii, profesorii si parintii.

Profesorii se molipsesc de la bucuria discipolilor lor, dar si de la mandria pe care o citesc in ochii parintilor. In plus, au si ei satisfactia lucrului bine facut, a misiunii indeplinite.

Parintii sunt mandri de copii lor si fericiti ca investitia lor materiala, spirituala si emotionala a dat roade, iar elevii sunt coplesiti!

Iti poti da seama ce simte un elev care ia un premiu si este strigat pe nume in fata tuturor, ascultand interviurile marilor sportivi dupa ce primeau medaliile. Este aceeasi multumire sufleteasca.

Au fost mari sportivi care au declarat ca multumirea de a fi anuntati ca medaliati, intonarea imnului in cinstea lor si ridicarea drapelului pe cel mai inalt catarg reprezinta bucurii unice si inaltatoare.

Si elevul traieste o bucurie similara la serbarea scolara, cand el este protagonistul.

Serbarea scolara era in trecut bucuria satului. Tin minte ca veneau la ea si satenii care nu aveau copii sau nepoti, numai sa ii auda cantand si recitand pe elevi si sa vada premiantii cu coronitele din flori proaspete si perfecte din gradina, pe cap, mergand mandri prin comuna cu diplomele si cartile in mana.

Un adevarat eveniment al competitivitatii este serbarea scolara, care se regaseste si in operele literare ale unor mari autori. Elevii de gimanziu si de liceu isi amintesc scena din Morometii, in care Niculae, cu diploma, coronita si cartile, de la premiu, in mana, face o criza de friguri, iar cand le scapa in praf, Moromete le scutura cu mult respect si isi duce fiul cel mic, in brate, acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu