duminică, 5 iulie 2009

Articol despre sanatate

"Sanatatea este lucrul pentru care inchina prietenii mei inainte de a cadea lati."
Phyllis Diller

In plin sezon estival, atunci cand abordezi o tema despre sanatate, cel mai potrivit e sa vorbesti despre problemele care tin de piele. Nu o sa duci, intr-o discutie ocazionala, acest subiect la extrem si nici nu o sa dai un search pe google sau pe site-urile de specialitate asa cum voi proceda eu in randurile urmatoare, motivat de lipsa mea de cunostinte temeinice in domeniu, dar sunt sigur ca stii cate ceva despre psoriazis sau acnee.
Psoriazisul este o afectiune cutanata cronica, inflamatorie care se caracterizeaza prin aparitia unor zone eritematoase (rosietice) acoperite de scuame (cruste) de culoare alb-argintiu, avand la baza o proliferare crescuta a epidermului.
sursa: contraboli.ro

O parte a factorilor care favorizeaza aparitia bolii:
  • infectii: microbiene, virale;
  • factori fizici: radiatia solara(UV), arsura, tatuajele, vaccinurile;
  • stresul care poate agrava boala;
  • sarcina sau nasterea;
  • alcoolul, regimul alimentar necorespunzator;
  • hipocalcemia.

Am citit cateva forumuri, am citit oameni care se confrunta cu aceasta afectiune, am citit oameni care lupta sa gaseasca o solutie viabila si am ajuns la concluzia ca este o boala destul de incapatanata care provoaca, in multe cazuri, o marginalizare a persoanei aflata in suferinta, desi nu este contagioasa.

Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi.
sursa: topsanatate.ro
Cand spui acnee, te gandesti automat la cosuri si pubertate. Fie ca e rezultatul unei hipersecretii a glandelor sebacee (hormonii, bata-i vina!), al unor infectii sau inflamatii ale pielii, al unei alimentatii de tip fast-food (a se intelege necorespunzatoare, cu riscul de a ma repeta), al transpiratiei, stresului, sau al cosmeticelor folosite dupa ureche, disconfortul e inclus in pachet.
Genul asta de problema am vazut-o intotdeauna ca pe un semnal de alarma tras de organism cum ca nu-i convine ceva.
Mai multe detalii si o posibila rezolvare a celor doua afectiuni puteti gasi si aici , parte a unui site sub emblema Psoremiss.

Ce reprezinta Psoremiss:

Psoremiss reprezintă o reţea internaţională de clinici profilate pe diagnosticul şi tratamentul bolilor dermatologice

In clinicile Psoremiss se trateaza cu precadere bolile de PSORIAZIS si ACNEE prin metode unice si cu aparatura de ultima generatie.

Le-am studiat oferta, i-am gasit in cateva discutii pe forumuri, si trebuie sa spun ca sunt o solutie demna de luat in seama prin prisma metodelor de tratament propuse pentru cele doua tipuri de afectiuni discutate mai sus:
  • PSORIAZIS- Tratament unic fara corticoizi.
  • ACNEE- Tratament revolutionar prin terapie fotodinamica.

Pot fi gasiti in: Bucuresti, Baia Mare, Brasov, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Targu Mures, Timisoara, Piatra Neamt, Sibiu.

Scurt feedback pentru website:

  1. probleme in continutul site-ului (partea de editare), diferite in functie de browser-ul folosit la deschiderea paginilor;
  2. greseli de scriere;
  3. lista Informatii de contact nu este actualizata (lipseste de la apel Sibiul);
  4. ar fi interesanta prezenta unui Forum si a unui Mic Dictionar de Termeni Medicali cu preponderenta a celor intalniti pe site;
  5. cateva detalii despre serviciile/produsele folosite in tratament, asa cum apar ele pe pagina .com sau de ce nu si mai explicit..
  6. abonare newsletter.
Nota: acest articol este un advertorial.

Un comentariu:

  1. Cine ma ajuta si pe mine sa primesc cadou un telefon fain? trebuie doar accesat un link : http://e-castig.com/index.php?r=lnuH
    Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere