marți, 7 iulie 2009

Iulie kaki

Titlul e o parodiere proasta a unui titlu de film, iar ceea ce urmeaza poate fi foarte usor subiectul unui low-budget movie..
Mi-a atras atentia un articol de pe citynews.ro al carui titlu suna cam asa: Armata, in prag de revolta. Nu voi face o sinteza a ceea ce apare in cuprinsul sau, ci voi da un copy/paste unei bucati din el:
Militarii din doua unitati militare din Turda, una de tancuri si alta de antiaeriana, s-au saturat de promisiunile desarte facute de mai marii Ministerului Apararii Nationale si au trimis un raport pe adresa ministrului Mihai Stanisoara, in care ameninta ca daca nu isi vor primi sporurile restante, banii pentru chirie, precum si alte drepturi, sunt pregatiti sa se organizeze in forme sindicale, chiar daca legea nu permite acest lucru. Aceste “forme sindicale”, sustin surse autorizate din cadrul Directiei de Siguranta Militara, pot fi foarte variate, de la constituirea unui grup sindical care sa protesteze, pana la forme mult mai grave, la care nimeni nu vrea sa se gandeasca.

Restul il puteti citi, interpreta, comenta pe pagina celor de la citynews.
Incet, incet "cosmarul" lui Basescu ("catastrofal derapaj social") incepe sa isi arate coltii realitatii, o realitate pe care actuala guvernare, prin masurile luate, o fenteaza periculos.

3 comentarii:

  1. MApN va relua plata sporurile doar pentru soldaţii şi gradaţii voluntari şi subofiţeri
    MApN are bani doar pentru sporurile amânate la plată soldaţilor şi gradaţilor voluntari şi subofiţerilor. Suma care a fost convenită cu Ministerul de Finanţe a fost de 87 de milioane de lei, care va acoperi necesarul până la finalul anului, inclusiv restanţele, a declarat ministrul Stănişoară.

    MApN va relua plata sporurile doar pentru soldaţii şi gradaţii voluntari şi subofiţeri Vezi Galerie Articol
    Ministrul a spus că efortul financiar va fi, în fiecare lună, de aproximativ 11 milioane de lei pentru sporurile soldaţilor şi gradaţilor voluntari şi subofiţerilor, în timp ce suma pentru ofiţeri şi personalul civil s-ar ridica la aproximativ 85 de milioane de lei până la finalul anului.

    Secretarul de stat, Dan Tătaru, a declarat, pe 26 iunie, că Ministerul Apărării a făcut deja demersurile către Ministerul de Finanţe pentru a relua plata sporurilor, pentru toate categoriile de militari, începând cu luna iulie.

    Întrebat când se va relua plata sporurilor militarilor, Tătaru a spus că se vrea "cât de repede, adică în luna iulie". "Asta este dorinţa noastră, vom vedea cât de repede o putem pune în aplicare", a spus Tătaru precizând că Ministerul Apărării a făcut deja mai multe demersuri, inclusiv către Ministerul de Finanţe.

    Băsescu a făcut la 14 iunie, într-o şedinţă extraordinară de Guvern, o serie de recomandări unor miniştri, a avertizat că programul de investiţii pentru anul 2009 este în pericol şi a atenţionat Guvernul să se încadreze în fondul de salarii. Băsescu a solicitat Ministerului de Finanţe, cu referire la salariile mici ale militarilor români din teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan, să analizeze posibilitatea de a plăti acestora sporurile care au fost amânate."Un militar cu contract primea circa 1.200 lei. S-au anulat nu ştiu ce sporuri, acum primesc 1.000 lei", a declarat Traian Băsescu.

    "Familiile lor, celor din Afganistan, Irak, trăiesc din acel salariu. Am rugămintea ca Ministerul de Finanţe să analizeze posibilitatea ca din iulie, măcar militarilor cu contract şi subofiţerilor, să li se dea acele sporuri care au fost amânate la plată, pentru că nu s-a anulat legea", a adăugat preşedintele.


    Sursa: NewsIn http://www.realitatea.net/mapn-va-relua-plata-sporurile-doar-pentru-soldatii-si-gradatii-voluntari-si-subofiteri_556332.html

    RăspundețiȘtergere
  2. E o joaca de-a uite criza, nu e criza, uite banii, nu sunt banii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe asta nu o mai cred; eventual daca nu se va mai plati chiriile vor putea toti care sunt indreptatiti sa faca cererre de concediu. Zic si eu, habar n-am, dar actiuni de protest nu cred.

    RăspundețiȘtergere