sâmbătă, 27 iulie 2013

Cele mai noi tablete Allview

Pe o piata care s-a dovedit extrem de dinamica in ultimii ani, e si normal sa apara din ce in ce mai multe lansari de produse noi care incorporeaza tehnologii menite sa impresioneze chiar si cele mai timide conturi bancare. E greu sa opui rezistenta tentatiei de a "da bice" celor mai tari procesoare si de "a scoate untul" din cele mai recente versiuni de Android existente pe X tableta sau smartphone. Principalii jucatori, indiferent de pozitia pe care ar ocupa-o intr-un clasament al vanzarilor, au inteles pe deplin acest aspect si, evident, actioneaza in consecinta. Scopul lor e sa fie permanent in prim-plan, iar asta nu poate decat sa-i avantajeze pe impatimitii, chiar si la nivel de dat cu parerea, din toata lumea.

Compania brasoveana Visual Fan, pentru ca ei sunt pana la urma tinta acestui articol, reuseste de ceva vreme sa lase impresia unui concurent demn de luat in seama pe acest segment al asamblarii si distribuirii de telefoane mobile Dual SIM si produse electronice. Cifra de afaceri anuntata de companie pentru anul trecut poate fi folosita ca un argument viabil al consolidarii pozitiei sale in topul preferintelor "consumatorilor" de tehnologie.

Allview inseamna curaj in inovatie si pasi indrazneti catre abordarea unor noi tehnologii

Gama de tablete Viva, cu cele doua vedete ale sale, Q8 si Q7, se numara printre cele mai recente aparitii de tablete din tara noastra (iulie 2013). O prezenta eleganta si placuta privirii, prima impresie fiind cea legata de designul super-slim (7,5 mm).


Intrand in detalii vom descoperi cateva elemente care ii pot face pe unii sa creada (vezi articolul celor de la playtech.ro) ca au in fata doua produse extrem de asemanatoare ca specificatii, lucru care, chipurile, nu ar justifica diferenta de pret de 200 RON. Total hazardata si slab argumentata aceasta impresie, iar in randurile care urmeaza voi bifa si acele chestii, chestiute care, sper eu, vor face lumina si in curtea altora.

Atat Q7 cat si Q8 incorporeaza un procesor Quad Core (Cortex A7) ce ruleaza la o frecventa de 1 GHz, o solutie grafica PowerVR SGX544 MP2 cu 8 nuclee ce permit rularea fara intreruperi a jocurilor 3D, dar si a altor aplicatii mai pretentioase, Android 4.2 Jelly Bean, 1 GB DDR3 de RAM, 8 GB memorie flash extensibila pana la 32 GB prin microSD card, dar si o serie de alte dulcegarii devenite deja dotari standard. Ma refer aici la conectivitate PC, WLAN, G-sensor, s.a..

La capitolul care justifica diferenta de pret voi trece in prima faza, trecand peste ceea ce e mult prea evident pentru a fi mentionat, rezolutia de 1024*768 px a exemplarului mai scump, fata de cea a celui mai ieftin, de 1024*600 px. Lista continua si e completata de mine cu inca trei aspecte greu de trecut cu vederea: in plus fata de Q7, sora mai mare are in dotare o camera foto/video, spate, de 5.0 Mpx cu autofocus, model OV 5647, inca un difuzor (totalul e de doua difuzoare stereo) si o baterie cu capacitate de 4000 mAh (durata mai mare de functionare in stand-by). Q.E.D.

Concluzionand, cele doua tablete pun la dispozitia pofticiosilor in ale gadgeturilor o serie de functii multimedia care, cu siguranta, le vor face degetele sa zburde de placere.

Pentru o mai buna cunoastere a lor va recomand sa urmariti si prezentarile video postate pe youtube:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu