vineri, 3 octombrie 2014

Adevar sau simple mituri despre iubire

Mulți experți în domeniul căsătoriei susțin că atunci când cuplurile cred în mituri precum „iubirea adevărată e suficientă și învinge totul” problemele din relația maritală pot ieși la suprafață într-o perioadă foarte scurtă de timp după nuntă. Tocmai de aceea este ideal să vă gandiți foarte bine înainte de a cumpăra inele de logodnă sau verighete. Aceste probleme se întâmplă datorită faptului că la începutul unei relații, majoritatea cuplurilor își concentrează atenția asupra timpului petrecut alături de partener fără să ofere importanță altor aspecte esențiale, cum ar fi: principii și valori, vicii, planuri de viitor, defecte etc.

Succesul sau eșecul relației de căsătorie depinde și de cât de bine cei doi parteneri se descurcă să rezolve problemele întâmpinate odată cu trecerea timpului, cum ar fi: finanțe, părinți, socri, comunicare, timp liber, așteptări și planuri.

Majoritatea miturilor despre dragoste sună bine, însă, de multe ori, realitatea nu coincide cu teoria. Iubirea adevărată nu este suficientă pentru o căsnicie aproape perfectă. Pe lângă iubire mai este nevoie și de compatibilitate, comunicare bazată pe sinceritate sau valori comune. De aceea, înainte de a face cel mai important pas din viață, și anume căsătoria, încercați să observați valorile comune ce vă leagă, cât de bine comunicați și cât de mult puteți accepta defectele celuilalt. Nu vă chinuiți să faceți sacrificii gândindu-vă că iubirea rezolvă totul; iubirea alături de comunicare și sănătatea emoțională și mentală a ambilor parteneri poate rezolva majoritatea problemelor. În caz contrar, totul este doar o pierdere de timp în care fiecare partener dorește schimbarea celuilalt.

Oamenii sunt diferiți din foarte multe puncte de vedere, de aceea se poate întâmpla ca o relație să decurgă perfect o perioadă de timp, sau, în unele situații, partenerii să fie diferiți, dar să își dorească o relație lungă. În situații de acest gen, nu sufletul pereche este secretul, ci mai degrabă comunicarea și modul de gestionare al problemelor apărute în cuplu. Apropo de sufletul pereche, tu ce părere ai? Este foarte important să nu confundăm viața reală cu cea a filmelor. Cu toții ne dorim să trăim povești ca în filme, bineînțeles. În unele cazuri „viața bate filmul”, așa că decât să te amăgești cu mituri despre suflete pereche mai bine dedică-te comunicării și relației în doi. Dacă vă doriți ceva special, uitați de filme și mituri și căutați să trăiți cu fiecare por adevărul din celălalt.

De asemenea, există foarte multe situații în care unul dintre parteneri așteaptă din partea celuilalt să-i îndeplinească toate dorințele: case, mașini, bijuterii din aur și alte metale și pietre prețioase, vacanțe scumpe și altele. Din start este o greșeală. Aceasta este o formă de vampirism energetic și nu vei face decât să îl îndepărtezi pe celălalt.

În concluzie, iubirea și comunicarea împreună cu dorința de a fi împreună întotdeauna, la bine și la rău, este unul dintre secretele unei căsnicii de succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu