duminică, 30 august 2015

Oare se mai găsește așa ceva pe la noi?


Elektronika

Imaginea e luată de pe un site de e-commerce, cel mai cunoscut dintre ele (la nivel mondial), iar prețul de vânzare pentru acest joc electronic destul de vechi e stabilit la 25 USD. Fix (un cuvânt care le place mult celor care vor să-i sperie pe cei tentați de negocieri dure)! E printre cele mai ieftine, iar motivele pentru care m-am oprit la acest model sunt legate de zona din care e proprietarul jocului, una vecină țării noastre, și de.. Mickey Mouse.

Cei care sunt trecuți de 30 de ani, părinți sau nu în momentul ăsta, știu că pe vremea când nu aveai posibilitatea să cauți pe google jocuri de baieti cu tancuri, jocuri cu matematica gratis, sau cu Hello Kitty, Garfield, minions, ceea ce se vede în imaginea de mai sus reprezenta o chestie deosebit de grozavă.

Nu mai știu ce vârstă aveam atunci când, fiind ziua mea de naștere, am primit așa ceva, dar știu sigur că nu a rezistat prea mult în mâinile mele și ale fratelui meu. Cu sau fără planned obsolescence, primele care au cedat au fost clemele de la baterii, iar fără alimentare.. vă dați și voi seama. Atât de mult am ținut la el încât o vreme am încercat să găsesc o soluție, o inginerie de care numai un copil poate fi capabil, de a-l readuce în stare de funcționare. Fără succes.

Am avut curiozitatea să caut câteva informații despre istoricul acestui joc electronic rusesc. Prea multe nu ar fi de spus, modelul având la bază originalul japonez Nintendo EG 26 Egg. Un copy/paste de prin 1986, сделано в СССР. Nu știu câte modele au fost scoase pe piață, e mai puțin important, dar știu că îmi doresc unul, funcțional, iar dacă aveți așa ceva, aruncat, uitat prin podul casei, nu ezitați să mă anunțați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu