sâmbătă, 3 octombrie 2015

Cum se compară azi performanța anvelopelor auto

Pentru noi, ca și români, dar și pentru ceilalți locuitori ai Uniunii Europene, etichetarea anvelopelor auto este o măsură care ne privește în mod direct. Performanța acestor piese este, așadar, evaluată într-un alt mod decât până acum - totul spre binele cumpărătorului, al șoferului. Dacă am cumpărat anvelope noi în ultima perioadă am observat cum literele, graficele de pe aceste etichete arată performanța lor. Însă la ce se referă cele trei puncte abordate? Cum trebuie să căutăm soluțiile potrivite pentru mașina pe care o deținem? Încercăm să răspundem acestor întrebări în rândurile de mai jos.

Găsește anvelope auto de calitate în Cluj Napoca, la Selgros

  • Primul aspect se referă la eficiența energetică - iconița cu anvelopa și pompa de alimentare arată consumul de combustibil și emisiile CO2. Știm că anvelopele sunt responsabile pentru aproximativ 20% din consumul total de combustibil al unei mașini. La rulare, energia consumată poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de starea anvelopelor. De la A până la G există diferențe mari. Practic vorbind, această diferență maximă reprezintă 0,5 litri la 100 km, dar și emisii de CO2 de 12g/km.
  • A doua imagine - iconița cu anvelopa auto aruncând apă, se referă la eficiența de frânare și performanța sa pe suprafețe ude. Acest parametru este esențial în ceea ce privește siguranța pe drum. Măsurătorile țin cont de teste reglementate la nivel european (ce țin cont de viteză, caracteristicile suprafeței de rulare, adâncimea apei, temperatură etc.). Și aici există diferențe mari între clasa A și F (ultima din listă). Aceste diferențe se referă efectiv la distanța de frânare maximă de 18 metri (în ultima poziție din listă).
  • În fine, a treia imagine se referă la sunetul de rulare al acestor anvelope auto în mediu exterior. Această eficiență sonoră este un element ce influențează impactul asupra mediului, în special în zonele urbane. Există și aici o limită maximă, exprimată prin toate cele trei nivele sonore - diferența dintre nivelele sonore este de 3 dB.
Așadar, ține cont de aceste trei criterii și alege cele mai potrivite modele de anvelope auto pentru mașina ta, din oferta Selgros, în funcție de nevoile exacte!

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare și nealimentare
Calea Someșeni, nr.8, Cluj Napoca, 400388, RO
Tel.: 0264 503 000
Fax: 0264 503 199Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu