sâmbătă, 3 octombrie 2015

Produse din lapte - 5 curiozități

Cu toții adorăm produsele din lapte. Brânzeturi, iaurturi, lapte degresat sau natural, toate aceste produse, pentru cei care le adoră, sunt adevărate delicii. Dar.. S-ar putea să vrei să cunoști câteva curiozități despre aceste produse din lapte din Cluj pe care le poți cumpăra de la Selgros.


  • Dacă te-ai întrebat care este unul dintre cele mai faimoase produse din lapte din lume atunci trebuie să știi că este vorba despre brânza Cheddar. Aceasta își are originile în Marea Britanie, în secolul XVI, în satul Cheddar din comitatul Somerset.
  • Poate nu știai acest lucru, dar cel mai scump produs din lapte, din lume, nu este făcut din lapte de vacă, oaie sau capră. Această brânză este făcută din laptele dat de trei elani. Da, elani, și anume rasele Juna, Haelga și Gullan. Acest produs din lapte este făcut în Suedia și se vinde cu $1,000 pe kilogram.
  • Produsele din lapte erau preparate încă din antichitate în zone precum Grecia și Roma antică. Romanii au fost printre cei mai pasionați de prepararea brânzeturilor. Aceștia o pregăteau într-o cameră specială și au încercat diferite modalități de aromare a produselor obținute din lapte pentru a le da acestora o savoare mai specială.
  • Dacă tot suntem la capitolul "antichități", trebuie menționat că și egiptenii antici se delectau cu produse din lapte. Inscripțiile de pe mormintele acestora sugerează ca brânzeturile pe care le consumau erau similare cu brânza feta și erau foarte sărate.
  • La ora actuală, cel mai mare producător de produse din lapte din lume sunt Statele Unite ale Americii. La capitolul cel mai mare consumator de brânzeturi din lume se află Grecia. S-a stabilit în anul 2003 că s-au consumat în jur de 27 kg de brânză pe cap de locuitor.

Pentru orice alt produs din lapte, vizitează magazinul Selgros din Cluj Napoca, raionul cu delicatese, și cumpără-ți brânza, iaurtul sau kefirul preferat. Poate că vei dezvolta și tu o iubire față de produsele din lapte.

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare și nealimentare
Calea Someșeni, nr.8, Cluj Napoca, 400388 , RO
Tel.: 0264 503 000
Fax: 0264 503 199

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu