vineri, 23 septembrie 2016

Mare grijă la prepararea mâncărurilor pentru bebeluși

Acum câteva luni se stârnise o adevărată isterie din cauza faptului că tot mai mulți copii ajungeau la spital cu sindrom hemolitic uremic. Părinții erau, și unii încă sunt, într-o continuă panică. Pentru a se asigura de faptul că totul este bine, ei trebuie să gătească mâncarea în mod corespunzător. Mulți părinți folosesc aparate de gătit care să ajute la prepararea hranei și au grijă în tot ceea ce fac pentru a nu afecta sănătatea copiilor.

Mă uitam zilele astea pe bebecarucior.ro și am văzut că sunt o mulțime de produse care ajută la prepararea hranei pentru cei mici. Am cumpărat și eu un aparat de gătit cu aburi și blender Philips Avent, însă nu pentru mine, ci pentru o verișoară care tocmai a născut. Abia aștept să ajung la ea în week-end pentru a i le dărui.

Și, dacă tot am spus de prepararea hranei, sunt anumite aspecte care trebuie atent controlate când vine vorba de hrana pentru bebeluși.
Un prim aspect ține de calitatea produselor folosite. Trebuie să înțelegi clar faptul că ceea ce mănâncă cel mic trebuie să fie proaspăt. Nu îi da niciodată copilului mic să mănânce alimente din conserve sau alimente procesate. Trebuie să alegi pentru bebelușul tău doar mâncare sănătoasă.
Apoi, trebuie să ai mare grijă și la cantitatea de mâncare pe care o consumă un copil nou-născut. Nu exagera cu cantitățile de mâncare și nu îți forța copilul să mănânce.

Fără nici un fel de discuții igiena este mai mult decât importantă în prepararea și servirea hranei. Vasele de gătit trebuie să fie curate, alimentele care se spală trebuie spălate bine, iar vasele în care cel mic mănâncă trebuie să fie și ele curate. Cel mic trebuie să aibă propriile lui tacâmuri și să nu folosească tacâmurile celorlalți membri ai familiei. Totodată e foarte importantă și igiena mâinilor. Spală-te bine pe mâini înainte să gătești, iar dacă cel mic a început să mănânce singur, spală-l bine pe mâini și pe el.

Un ultim aspect pe care îl aducem în discuție face referire la apa cu care este preparată hrana. Apa pe care o folosești trebuie să fie testată și verificată și trebuie să fii convinsă de faptul că ea este potabilă.

Fii un parinte responsabil și prepară cu grijă hrana puiului tău. Și, pentru a-ți ușura munca, nu uita de aparatele de gătit de la bebecarucior.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu