miercuri, 26 octombrie 2016

Becurile led - noua tendință

Factura la energie electrică reprezintă una din facturile care ne dau dureri de cap în fiecare lună. Acest lucru se datorează în primul rând prețului la energie electrică, preț care a crescut și continuă să crească din ce în ce mai mult.

Pentru că și producătorii de corpuri de iluminat au înțeles faptul că factura la energie electrică reprezintă o problemă din ce în ce mai mare pentru mulți consumatori, au dezvoltat noi tehnologii de iluminat. Becul led reprezintă, din punctul meu de vedere, una din cele mai de succes tehnologii lansate pe piața corpurilor de iluminat. Această părere se datorează avantajelor pe care becul led le oferă. Pentru a înțelege mai bine punctul meu de vedere, în cele ce urmează o să prezint doar câteva din cele mai importante avantaje oferite de către tehnologia led, indiferent că ne referim la profile led ori la bec spot led.

- Chiar dacă timpul de raspuns al tuturor tipurilor de becuri aflate în momentul de față pe piața de profil este foarte mic, becul led se aprinde instant. Pe lânga acest avantaj, tehnologia led oferă o lumină puternică, dar caldă, care nu deranjează ochiul uman sub nici o formă.

- Din moment ce am scris mai sus că marea problemă a consumatorilor de energie electrică este reprezentată de factura la energia electrică, era absolut normal ca unul din avantajele oferite de către tehnologia led să se refere la consumul redus de energie. Astfel, conform cercetărilor efectuate de către specialiștii din domeniul iluminatului reiese faptul că tehnologia led scade consumul la energia electrică cu până la 25%.

- Pe lângă faptul că tehnologia led reduce consumul de energie electrică este și prietenoasă cu mediul înconjurător. Acest lucru face ca această tehnologie să fie apreciată de un număr din ce în ce mai mare având în vedere faptul că trăim într-o societate în care gradul de poluare crește pe zi ce trece.

- Chiar dacă nivelul de siguranță al tipurilor de becuri existente în momentul de față pe piață este unul foarte mare, tehnologia led este cea mai sigură tehnologie de iluminat, indiferent că este vorba despre iluminatul intern, exterrn, casnic ori industrial. De ce? Pentru că becurile led nu se încălzesc și nu au în componența lor mercur.

Acestea sunt, din punctul meu de vedere, cele mai importante motive pentru care eu recomand achiziționarea becurilor care utilizează tehnologie led.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu