marți, 30 ianuarie 2018

Utilaje de tonaj mare și utilitatea lor

Cu siguranță nu există șantier în lucru care să nu aibă prin apropiere utilaje de tonaj mare, care să facă treaba grea în locul muncitorilor. Și când spun asta, mă refer la sarcini de genul: săpare de pământ, mutarea pământului săpat în altă locație, tăierea copacilor bătrâni (în vederea toaletării acestora) și așa mai departe. Iată câteva exemple de utilaje de tonaj mare, cu care oamenii își fac treaba!

Și dacă tot vorbim de toaletat arbori, e bine de știu că avem utilaje care ne ajută să ne și debarasăm de crengile care au rezultat în urma tăierii. Pentru acest proces se folosește întotdeauna un utilaj din gama tocator crengi. Tocătorul de crengi, mărunțitorul de resturi vegetale sau mulcerul, este un echipament mecanic sau hidraulic, care toacă resturile vegetale lăsând pe sol un strat de tocătură care protejează solul, apoi se descompune și devine îngrășământ natural, de tip mulci.

Un alt utilaj, poate nu la fel de greoi ca cel menționat anterior, dar cu siguranță este la fel de util, este un miniexcavator. Acesta este un utilaj de săpat pământ și de extragere a balastului, nisipului, pietrei sparte sau altor materiale din cariere sau locuri greu accesibile pentru om. Este replica mai miniaturală a excavatorului.

De menționat este faptul că orice utilaj are nevoie, la un moment dat, de un schimb de piese. Dar mai multe detalii despre piese schimb utilaje puteți găsi pe site-urile de vânzare/cumpărare online, poate chiar pentru fiecare utilaj în parte.

Încă un exemplu de mașinărie folosită des pe terenurile în construcție este cel de tip buldoexcavator – o combinație între un excavator și un încărcător frontal. Buldoexcavatorul este mașinăria 2 in 1, foarte utilă și practică. Făcând munca a două utilaje diferite, ocupă mai puțin spațiu și este mai la îndemână (gândiți-vă doar câtă bătaie de cap este să schimbi un utilaj cu altul, să pleci și să revii cu el la locul de lucru etc.).

Utilajele de tonaj mare au fost și încă sunt intens folosite, deoarece ușurează munca omului și scurtează timpul de lucru al acestuia, ceea ce înseamnă beneficii multiple atât pentru cei care le folosesc, cât și pentru cei care beneficiază de serviciile acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu