joi, 12 aprilie 2018

Paulina Buldumea – Secretele profesiei

Astăzi, specialitatea "make-up artist" este considerată, pe bună dreptate, una dintre cele mai căutate și respectate în industria frumuseții. Care sunt secretele profesiei de machiaj și cum să descoperi ușile afacerii luminoase a industriei modei vei afla numai dacă vei încerca să descoperi ceea ce îți poate oferi scoala machiaj Paulina Buldumea.



Date inițiale

Istoria profesiei de make-up artist, în sensul modern, își are rădăcinile în Statele Unite ale anilor 1920, atunci când un tânăr, la Hollywood, abia a început producția în masă de filme de divertisment. Acum, make-up-ul este o profesie cerută nu numai pe platoul de filmare și în teatre, dar și în agenții de modeling, spectacole de modă, concerte și, desigur, în saloanele de înfrumusețare. Prima întrebare care este adesea pusă atunci când potențialii elevi vin să învețe arta machiajului la Școala de make-up Paulina Buldumea, este aceea dacă trebuie să știi să desenezi, pentru a deveni un adevărat profesionist.
Este dificil să oferiți aici o estimare unică. Desigur, aptitudinile artistice într-o astfel de profesie sunt un plus absolut și trebuie sa înțelegi că desenul pe hârtie este complet diferit de desenul pe față. Uneori este dificil pentru artiștii reali să rămână în limitele machiajului de salon comercial, deoarece, așa cum spune însăși creatoarea școlii machiaj Paulina Buldumea, fantezia trece dincolo de limitele normale, ea însăși, descoperind culori vibrante pe care le combina pentru a vedea ceea ce poate să iasă din culorile fardurilor, cu ajutorul rujurilor și a pensulelor.

Cu alte cuvinte, cu fantezie, puțină nebunie și curaj, un elev poate deveni, fără abilități artistice, un make-up artist de succes. Cele trei calități sunt mult mai importante pentru a avea un sentiment de gust și culoare și, cel mai important, să fie capabil să lucreze cu clientul, fie că este vorba de un vizitator obișnuit la salonul de înfrumusețare, un model sau o stea în show-business. Cunoașterea fundamentelor psihologiei și capacitatea de a atrage clienții într-un timp scurt, sunt abilități care sunt vitale pentru cei care doresc să dezvolte această profesie.



Găsește-ți cursul potrivit

O altă întrebare adresată de noii veniți, este despre sfera machiajului. Astăzi, piața industriei de frumusețe oferă un număr imens de studiouri, școli și cursuri de machiaj diferite. Pentru a stăpâni profesia de make-up artist, este important să alegi cursurile corecte. Un artist profesionist de machiaj ar trebui să aibă o gamă largă de cunoștințe, și nu numai, în tehnicile de make-up, așa cum ar spune Paulina Buldumea, directorul artistic al Școlii de make-up, ci, ar trebui să navigheze cu ușurință în tendințele modei și să studieze cu atenție istoria modei, să aibă cunoștinte în profesii conexe: cosmetologie, arta de imagine și arta de coafură.

Și, din moment ce va trebui să lucrezi cu oameni, nu este inutil să ai cunoștințe de psihologie, sociologie și conflictologie. Desigur, este imposibil să obții un astfel de volum de cunoștințe cu aceste cursuri makeup , însă nu este imposibil să stăpânești o profesie în câteva luni. De exemplu, în școala de machiaj a Paulinei Buldumea, cursul de bază în profesia de make-up artist durează 120 de ore, cele mai multe dintre acestea fiind practică. Dar, instruirea ulterioară poate avea loc într-un timp mai scurt, alegând un curs de machiaj pentru incepatori, care durează doar două săptămâni.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu