luni, 27 aprilie 2020

Spirtul medicinal – aliatul tau în eliminarea germenilor


Spirtul sau alcoolul sanitar a devenit popular în anii 1920 ca un liniment folosit pentru a curăţa răni. Se presupune că locuinţele noastre sunt un refugiu în care ne putem relaxa şi recupera din ceea ce am întâlnit în lume. Din păcate, putem aduce acasă diverse persoane şi toţi germenii lor prin mâini murdare, încălţăminte, îmbrăcăminte şi telefoane.

Pentru ce poate fi folosit spirtul?

Există o mulţime de confuzii în ceea ce priveşte spirtul. Majoritatea oamenilor îl ţin în baie şi îl folosesc ca dezinfectant pentru tăieturi sau ca sterilizator pentru lucruri precum penseta. Dar există şi alte mari utilizări casnice. De la curăţarea generală a gospodăriei la îndepărtarea căpuşelor, spirtul este un produs de curăţare pe care este întotdeauna bine să îi ai la îndemână.

Poate fi, de asemenea, utilizat pentru curăţarea instrumentelor şi pentru ştergerea suprafeţelor de lucru. Nu trebuie confundat niciodată ca o formă de sterilizare. Excelent pentru susţinerea reglementărilor de sănătate şi securitate la locul de muncă pentru un mediu curat şi sigur.

Utilizarea majoră a spirtului vine din industria medicală, unde este utilizat ca dezinfectant. Se foloseşte în principal pentru dezinfectarea obiectelor  precum forcepsul, scalpelele, foarfecele, bisturiul etc.

Puteţi dezinfecta obiecte şi suprafeţe dure din casa dvs. folosind alcool, curăţându-le regulat. Găsit în magazine fizice sau online, spirtul este cel mai frecvent obţinut folosind alcool izopropilic, o soluţie incoloră care are adesea un miros foarte puternic. Amestecurile care conţin cel puţin 70% alcool sunt cele mai bune dacă pot fi obţinute, iar aceste amestecuri pot neutraliza virusurile şi alte bacterii de pe o suprafaţă dacă sunt lăsate ude timp de cel puţin 30 de secunde.

Ce altceva ar trebui să mai ştiţi despre utilizarea spirtului

Este bine cunoscută importanţa unui spirt medicinal în casă, dar, ştiaţi că acest spirit chirurgical poate fi folosit şi în lumea frumuseţii? Perfect pentru curăţarea trusei, precum şi pentru remedierea greşelilor de machiaj (mai exact un blusher rupt în bucăţi).

Spirtul elimină toate urmele amprentelor într-o singură ştergere, iar evaporarea ridicată înseamnă că are un finisaj fără dungi. Puteţi şterge toate suprafeţele pentru a ucide germenii şi a avea o suprafaţă nouă, strălucitoare. Spirtul este perfect pentru curăţarea suprafeţelor din oţel inoxidabil, deoarece se evaporă rapid, fără a lăsa pete.

Dacă aveţi nevoie să dezinfectaţi sau să ucideţi bacteriile de pe piele, se recomandă utilizarea alcoolului sanitar. Rezistenţa la 70% a alcoolului izopropilic este perfect diluată pentru a ucide bacteriile fără a fi prea aspră pe piele.

Avertismente

Nu beţi niciodată spirt. A face acest lucru poate fi mortal. Ar trebui să-l folosiţi doar pe pielea dvs. şi să nu-i lăsaţi niciodată pe copii să-l folosească fără supraveghere.

Spirtul este, de asemenea, foarte inflamabil, aşa că nu-l folosiţi niciodată în apropierea unei flăcări deschise sau la căldură ridicată.

Dacă folosiţi alcool şi aveţi semne de reacţie alergică (cum ar fi probleme de respiraţie, urticarie, umflături faciale sau umflarea buzelor, limbii sau gâtului), sunaţi la 112 şi solicitaţi asistenţă medicală de urgenţă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu