miercuri, 18 martie 2020

Cât de greu este machiajul?

Jur, aș putea urmări toată viață tutoriale despre machiaj și păr pe YouTube, uitându-mă la aceste femei frumoase ce transformă o faţă ștearsă într-una impecabilă. Se pare că există o întreagă clasă de oameni care au fost pur și simplu binecuvântați cu capacitatea de a-și face mereu înfăţişarea impecabilă înainte de a pleca dimineața, având cumva timp să mănânce și să-și pună şi părul într-o formă perfectă.

Luați un exemplu, la întâmplare; ar trebui să obțineți aceste creme ale pielii, denumite și baze de machiaj, pe care să le stergeți ușor și apoi amestecați restul machiajului cu un fond de ten care să se potrivească tonului dvs. Și cumva aceste lucruri îi înșeală pe oamenii din jurul tău, îi fac să creadă că nu ai avut niciodată un cusur. Cu toate acestea, atunci când o fac, apar reacţiile de genul: „Hei, uite, fata respectivă și-a mascat imperfectiunile!” Nu există niciun fel de păcăleală, ci doar un machiaj pe față. Și fondul de ten? Puteți să vă asigurați că va exista o graniță în jurul liniei maxilare, în care fața trece de la un obraz mat, ușor mai închis la gât, palid și neted de piele obișnuită.. Fondul de ten nu este niciodată ceva care să vină în mod natural pentru mine și nici nu arătă ca acel final perfect, photoshopat (sic!), pe care simt că ar trebui să-l caut.

Și eyeliner-ul lichid Ardell.. ce vrăjitorie este asta? Ori de câte ori văd o fată care are acel ochi de pisică, perfectă, delicată, cu micuța codiță la sfârșit, perfect simetrică pe ambele părți - vreau să-i fur coordonarea mână-ochi în modul în care Ursula a furat vocea lui Ariel. Dar serios, cum reușește cineva să urmeze impecabil linia ochiului, să nu încurce sau să o facă prea groasă într-o parte și să obții linia perfectă de curbă la capăt, totul pentru a o repeta din nou la celălalt ochi? Cum? Nu pot să cred că sunt singura persoană pentru care această sarcină este aproape imposibilă. Arată atât de frumos în teorie și, totuși, de fiecare dată când încerc acest lucru, în esență, pare să am un ochi negru pe o parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu