duminică, 1 martie 2020

Instalarea şi funcţionarea aerului condiţionat din încăperi

O mică planificare înainte de instalarea aparatului de aer condiționat vă va economisi energie și bani. Unitatea trebuie să fie la nivel cât mai ridicat atunci când este instalată, astfel încât sistemul de drenaj interior și alte mecanisme să funcționeze eficient.

Nu așezați lămpi sau televizoare lângă termostatul aerului condiționat. Termostatul simte căldura acestor aparate, ceea ce poate determina ca aerul condiționat să funcționeze mai mult decât este necesar.

Setați termostatul de aer condiționat la un nivel cât mai ridicat vara. Cu cât este mai mică diferența între temperaturile interioare și exterioare, cu atât va fi mai mică factura de energie electrica. Nu setați termostatul la o temperatură mai rece decât în mod normal când porniți aparatul de aer condiționat; nu va răci casa mai repede și ar putea duce la răcire excesivă și cheltuieli inutile.

Setați viteza ventilatorului la valori ridicate, cu excepția zilelor foarte umede. Atunci când umiditatea este ridicată, setați viteza ventilatorului la nivel scăzut pentru mai mult confort. Viteza redusă în zilele umede îți va răci casa mai eficient și va îndepărta mai multă umiditate din aer datorită mișcării mai lente a aerului prin echipamentul de răcire.

Luați în considerare utilizarea unui ventilator interior în combinație cu aparatul de aer condiționat Daikin Sensira pentru geamuri pentru a răspândi aerul răcit prin locuință, fără a crește foarte mult consumul de energie electrică.

Nu uitați că funcționarea eficientă a oricărui sistem de aer condiționat se bazează pe o casă izolată corespunzător. Este foarte important să cunoașteți detaliile tehnice ale camerei sau a casei care urmează a fi racită, deoarece, în funcție de dimensiune, specialiștii vă pot recomanda aparatul de aer condiționat potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu