luni, 2 martie 2020

Maşina ta e pregătită pentru temperaturi sub 0 grade?

Este acea perioadă a anului când fulgii de zăpadă încep să cadă și mercurul din termometre începe să scadă, deci soferii știu că este timpul să se pregătească pentru sezonul de iarnă.

Ne înghesuim în hainele de iarnă, pornim șemineele din casele noastre, dar cum rămâne cu vehiculele noastre?

Există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă pregăti mașina pentru iarnă, inclusiv instalarea anvelopelor de iarnă. Dacă nu ați achiziționat anvelopele all-season Dunlop AT2 pentru cele de iarnă, acum este momentul perfect pentru a face acest lucru. Dar cât de mult știm despre necesitatea acestor schimbari pentru iarnă?

1. Sunt concepute special pentru condițiile de conducere pe iarnă

Dacă ai anvelope pentru toate anotimpurile, s-ar putea să te întrebi de ce sunt chiar necesare anvelopele de iarnă. Cert este că anvelopele de iarnă sunt proiectate special pentru a funcționa pe gheață, zăpadă, noroaie și temperaturi scăzute. Deși anvelopele pentru toate anotimpurile pot fi ideale pentru o varietate de condiții de conducere, cum ar fi drumurile umede și ninsori ușoare, acestea pur și simplu nu sunt echipate pentru iernile canadiene dure - în ciuda a ceea ce sugerează numele. De aceea, atunci când se apropie sezonul rece, este vital să le schimbați pentru acele variante de iarnă, rezistente.

2. Calea de rulare este importantă

Anvelopele de iarnă sunt echipate cu un model special de rulare unidirecțional care împinge efectiv zăpada și gheața. De asemenea, au o adâncime mai mare a benzii de rulare decât omoloagele lor pentru toate anotimpurile, pentru o mai bună performanță în condiții de drum înzăpezit. Anvelopele de iarnă sunt fabricate și cu compuși speciali care pot rezista la temperaturi scăzute. Anvelopele pentru toate anotimpurile, pe de altă parte, sunt fabricate folosind un model de rulare închis care este realizat pentru parcurgerea drumurilor și rularea în condițiile drumurilor cu ploile de primăvară, vară și toamnă.

3. Ar trebui să le verificați presiunea în mod regulat

Este important să verificați în mod regulat presiunea din anvelopele de iarnă. Pe măsură ce temperaturile scad, presiunea în anvelopele dvs. va scădea; asigurându-vă că anvelopele dvs. de iarnă au presiunea corectă, le va prelungi durata de rulare, se va reduce consumul de combustibil și vă vor păstra pe dvs. și pe pasageri în siguranță pe drum.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu