joi, 20 noiembrie 2008

6 din 10

Ma uitam peste comentariile din ultima vreme vis-a-vis de piata auto. De aici titlul. In octombrie, 6 din 10 autoturisme inmatriculate au fost S.H..  Romanul a cumparat. S-a dat peste cap, s-a imprumutat (idem je), si-a strans cureaua si a cumparat dupa putinta. Tind sa subscriu la ceea ce spunea musiu Badea legat de pofta ce-a poftit neamul nost' si anume ca la noi a fost mai mult o chestie de moft. Nu ne simteam noi impliniti ca oameni daca nu ne luam o masina! La naiba! Imi povestea cineva o intamplare amuzanta cu una bucata pitzipoanca ofticata rau ca tipul cu care venise la club avea Dacia Logan pare-mi-se. Dacie, draga?!? Nu te cunosc! I-a dat papucii. Pentru simplul fapt ca avea Dacie! Era sub clasa ei, draga! La naiba! Te pui cu gusturile omului? Asta ca o paranteza.

Revenind la statistici, crize financiare si alte Euro-chestii, aflam ca scumpul si grijuliul nostru Guvern a hotarat sa suspende taxa auto pentru masinile noi, pentru un an. Unde mai pui ca d-l presedinte va circula, in ideea sustinerii productiei autohtone, cu o Dacie. Un "sacrificiu" demn de toata lauda (?) electorilor. Sa sustinem economia romaneasca! F**k the rest! Cam tarzie si inutila explozia de patriotism gratuit, daca e sa ne gandim la situatia a ceea ce numim mandri "Made in Romania". Cu iz caragialesc.. Uite industria, nu e industria. Uite agricultura, nu e agricultura. Uite mamaliga, nu e mamaliga. Cu muntii si sarmalele nu facem mare branza. Muntii au fost mai greu de furat, desi piatra cu piatra, iar sarmalele s-au cam rasuflat.

O alta noutate legata de productia auto e ca, din septembrie 2009, Euro 5 devine obligatoriu pentru comercializarea in UE. Imi place optimismul europenilor cu state mai vechi, desi al nostru sparge normele prin campanii electorale mucegaite, prafuite, plictisite.

2 comentarii:

  1. ma mir ca ai terminat cu posturile alea plictisitoare despre laptopuri....

    RăspundețiȘtergere
  2. Au fost scrise pentru concursul pcnews. Am terminat! Revin la obiceiurile mele..

    RăspundețiȘtergere