luni, 17 noiembrie 2008

Imagine si informatie marca arigo

Articol participant la concursul pcnews.ro/2008/11/03/etapa-19-superblog2008

Consistenta site-ului arigo.ro din punct de vedere al produselor

Majoritatea celor care se invart in jurul crearii si administrarii unui site, considera pe buna dreptate consistenta acestuia un aspect destul de important. De ce? E caracteristica prin intermediul careia paginile devin usor de "digerat", capata inteles. Cum se ajunge la asa ceva? Nu voi face teoria chibritului intr-un domeniu in care nu lucrez, dar ma voi lega de cateva chestii generale, simple. Parerea mea e ca, in primul rand, trebuie sa existe o legatura clara intre IMAGINE si INFORMATIE.
imagine <=> informatie= consistenta
Luam in discutie cazul din cadrul etapei. Oaia noastra face parte din turma celor de vanzari on-line. E un domeniu in care nu trebuie multa filozofie pentru a ajunge la chestia despre care am scris mai sus. Iei niste produse, le aranjezi in pagina, adaugi caracteristici, preturi, personalizezi si incerci sa convingi. Partea cu personalizarea, convingerea clientului si cel mai important, fidelizarea lui, e alimentata de cateva liniute de genul:

- structura clara, echilibrata pe categorii si subcategorii;
- oferte actualizate;
- imagine curata, neincarcata cu elemente inutile. mult nu e intotdeauna si bun;
- preturi atractive, promotii, reduceri, oferte aniversare, recompensarea celui mai fidel client;
-comenzi rapide si sigure.

Ordinea de sus e optionala. Am luat rand pe rand cele cateva linii si le-am pus cap de afis in incercarea de a stabili, din punctul meu de vedere (al clientului), daca arigo.ro se incadreaza in tipar. 80%! Un plus de procente l-ar aduce introducerea serviciului Pick Up and Return si o descalcire a conditiilor de acordare a garantiei.
In ceea ce priveste fidelizarea prin aducerea de alte branduri si categorii conexe.. Da, in cazul in care acele lucruri chiar se cer si aici sunt deja lucruri care tin de intelegerea nevoilor clientului, de review-uri, studierea pietei. Existenta blogului de pe site mi se pare o idee buna si merita dezvoltata prin incurajarea discutiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu