sâmbătă, 21 iunie 2008

Y! newsCei de la yahoo au introdus doua noi domenii de e-mail cu terminatia ymail.com si rocketmail.com. Conturile astfel create vor beneficia de aceleasi "bunatati" ca si adresele de yahoo.com : protectie anti-spam/antivirala, spatiu nelimitat de stocare, etc., etc.

joi, 19 iunie 2008

Firefox 3.0

A fost scoasa pe piata, versiunea finala a Firefox 3.0,versiune care poate fi descarcata de pe http://www.mozilla.com/en-US/firefox/ (7.8 MB). Browserul este disponibil in 49 de limbi, printre care si limba romana, iar la capitolul new features aduce :
 • rapiditate la start-up si la incarcarea paginilor;
 • footprint redus de memorie;
 • siguranta imbunatatita;
 • bookmark & download & add-on manager, noi;
 • full zoom (zoom real).
Nu stiu cat de grozav e comparativ cu ceea ce folosesc eu (Avant Browser), dar cei de la Mozilla se lauda cu peste 8 milioane download-uri/24 h, record ce urmeaza a fi analizat in vederea inscrierii lui in Cartea Recordurilor.

miercuri, 18 iunie 2008

Next level

Din categoria Utile, voi incerca sa dau o mana de ajutor celor care vor sa urmeze cursurile unei facultati.
 • Informeaza-te. O poti face din brosurile facultatilor, de pe site-urile lor, sunand la secretariat sau solicitand informatii prin e-mail. E foarte important sa fiti atenti la lista neagra a universitatilor neacreditate/fantoma http://edu.ro ( 32 universitati private acreditate).
Lista neagra
 1. Fundatia Ergorom 79 - Universitatea Alexandru Ghica,Alexandria;
 2. Fundatia Romana pentru Tineret Decebal,Baile Herculane;
 3. Institutul Teologic de Grad Universitar Greco-Catolic,Blaj;
 4. Centrul de Studii Stefan cel Mare si Sfant-Romania,Botosani;
 5. Fundatia de prietenie romano-canadiana - Universitatea Romano-Canadiana,Brasov;
 6. Fundatia Culturala si de Invatamant Superior Sfintii Apostoli Petru si Pavel,Brasov;
 7. Academia Internationala pentru Studiul Istoriei Culturii si al Religiilor,Bucuresti;
 8. Academia Romana de Management,Bucuresti;
 9. Academia de Arte Luceafarul,Bucuresti;
 10. Institutul de Management-Turism EDEN,Bucuresti;
 11. Fundatia IRECSON,Bucuresti;
 12. Fundatia Academica Europeana ETNOCULTURALIA ,Bucuresti;
 13. Institutul Biblic Roman,Bucuresti;
 14. Scoala Superioaa de Afaceri,Bucuresti;
 15. Scoala Superioara de Jurnalistica,Bucuresti;
 16. Universitatea Europa Ecor-US,Bucuresti;
 17. Universitatea Fortuna,Bucuresti;
 18. Universitatea PRO-HUMANITAS,Bucuresti;
 19. Universitatea Tehnologica UNITEH,Bucuresti;
 20. Institutul Teologic Universitar Greco-Catolic,Gherla,Cluj-Napoca;
 21. Fundatia Sfanta-Maria-Institutul de Invatamant Superior Omnia,Constanta;
 22. Universitatea Gaudeamus,Constanta;
 23. Fundatia Meridian-Universitatea Virgil Madgearu,Craiova;
 24. Fundatia Tineretul Romanesc-Universitatea Negru Voda,Curtea de Arges;
 25. Universitatea Gheorghe Titeica,Drobeta-Turnu-Severin;
 26. Centrul de Studii Stefan cel Mare si Sfant,Focsani;
 27. Universitatea Ecologica Dimitrie Cantemir,Iasi;
 28. Fundatia Universitara pentru Kinetoterapie,Oradea;
 29. Institutul Teologic Universitar Roman Unit cu Roma (Greco-Catolic),Oradea;
 30. Fundatia pentru Istoria Prahovei-Universitatea Mihai Viteazul,Ploiesti;
 31. Centrul International de Inventica pentru Tineret,Ploiesti;
 32. Fundatia Nationala Ecaterina Teodoroiu-Universitatea Jiul de Sus,Targu-Jiu;
 33. Universitatea Banatului,Timisoara.
Sursa : Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului
 • Alege. La un cico incearca sa tragi linie, sa pui in balanta perspectivele financiare, parerile celorlalti (mama, tata, prietenul/prietena, bunicii, matusile, verii, fratii, surorile, in orice ordine vreti), motivatiile/aspiratiile tale, cluburile cele mai tari, cazarea, burse, medii, joburi, si dupa ce iti pui mainile in cap de durere, iei cea mai buna decizie de moment, DECIZIA TA.
Se spune ca la dat sfaturi ne pricepem toti, dar, e si un dar, unii au trecut prin asa ceva si isi permit "luxul" asta.

sâmbătă, 14 iunie 2008

Evolutia tehnologiei in ultimii 10 ani

Am hotarat sa intru in hora lui Adi si sa scriu cateva cuvinte pe tema concursului propus pe http://www.smuff.ro si http://www.adipopescu.com/concurs . E un subiect pe seama caruia te poti intinde in povesti.


"Tehnologia este un mod de a organiza Universul astfel incat Omul sa nu fie nevoit sa-l experimenteze." ( Max Frisch )


Daca prin 1998 primul mp3 player flash Diamond Multimedia Rio 300 era considerat un gadget de top, in 2008 discutam deja de televizoare OLED ( Organic Light-Emitting Diode ) cu o grosime de 3 milimetri si un consum la jumatate fata de un LCD, celulare bazate pe nanotehnologie, servicii 4G. Ma voi limita la a discuta despre evolutia telefoniei mobile. Mi-a placut un filmulet gasit pe
http://www.newscientist.com/blog/technology/2008/05/evolution-of-gadget-design.html care simplifica mult si bine barbologia legata de istoria domeniului. Unde am fost si unde am ajuns! De la "caramizi" folosite mai mult pentru functiile de voce, la streaming audio-video, lentile Carl Zeiss, eMap, s.a. "Dinozaurul" Motorola DynaTac ( 1985 ) s-ar inrosi de rusine la vederea unui Apple iPhone. Dupa el a urmat o perioada lunga, dar plina de inovatii din care amintesc Motorola StarTAC- primul telefon cu clapeta si primul handset cu vibratii, Nokia 7110- primul handset cu WAP, Nokia 3210- primul terminal cu antena interna si T9, Sharp J-SH04- primul terminal cu camera interna lansat in anul 2001 in Japonia. Anul 2008 va fi dominat dupa parerea mea de cei de la Google&Co care au anuntat lansarea unei platforme mobile proprii sub numele de Android, platforma pe baza careia cateva firme partenere ale gigantului Google ( HTC si Samsung ) si-au anuntat deja intentia de a lansa handseturi dotate cu acest sistem. Ramane de vazut la ce preturi vor fi comercializate si cat de repede vor fi accesibile pietei autohtone..

“Pentru concursul organizat de Smuff.ro si AdiPopescu.com ."
marți, 10 iunie 2008

Brainstorming

Descoperire!

Am aflat astazi ca originalitatea profesoarei de franceza ( trimitere catre ceea ce am scris mai devreme in Exercitiu liber ) are un nume academic de import : brainstorming. Sa vedem cu ce se mananca: "Brainstormingul este o metoda creativa care se bazeaza pe generarea spontana de idei la o tema data. De regula, la o sesiune de brainstorming participa pâna la 10 persoane, timp de mai multe zeci de minute. Principiul fundamental al brainstormingului este suspendarea criticii, astfel încât participantii sa fie liberi sa exprime orice idee care le trece prin minte, inclusiv idei hazlii sau inaplicabile, deoarece acestea îi pot stimula pe ceilalti participanti sa vina cu idei valoroase.Exista numeroase variante ale brainstormingului. De exemplu, brainwritingul este o forma în care participantii scriu idei pe o foaie de hârtie, apoi transmit foaia altui participant care scrie la rândul lui o idee stimulata de ideea scrisa anterior s.a.m.d." ( mi-am bagat nasul in referatul cuiva de pe regielive). Un fel de gradinita pentru oameni mai mari!

In perioada in care imi frecam dosul de bancile liceului, internetul era un soi de must-have mai greu de atins (dezavantajul oraselor mici) datorita lipsei de oameni interesati. Am prins perioada in care in unele Scoli Generale se preda rusa ca limba straina, pe langa franceza. In liceu am mers pe acelasi drum, desi as fi vrut sa fac engleza. Ar fi trebuit sa recuperez cativa ani, sa ajung la nivelul colegilor, ceea ce era imposibil. Cazul meu, cazul altora. De aici lipsa interesului pentru internet, de aici lipsa brainstorming-ului si a brainwriting-ului.

Vremuri trecute, vremuri simple, vremuri faine..

Aplicatii


Daca tot e sa ma invart o perioada pe aici, in incercarea de a da un rost statului meu pe www, o sa incerc pe cat posibil ca printre ratacirile mele intelectuale sa scriu chestii considerate utile, in general.


 1. Introducere ;

 2. Cuprins;

 3. Incheiere.
Yahoo! ii ceva ce stim cu totii. A inceput ca "Ghidul lui Jerry si a lui David pentru World Wide Web" si a continuat mai tarziu ca "Yet Another Hierarchical Officious Oracle". Nu ma voi ocupa de istoria si evolutia primului ghid navigabil de pe Internet, ci ma voi multumi sa scriu despre noutati si alte maruntisuri.
Cea mai la indemana aplicatie de la yahoo e messenger-ul 9.0 beta sau cum le place unora sa-i spuna : messenger cu facelift http://messenger.yahoo.com/win .Il folosesc pe o configuratie cu Windows XP. Nu sunt impresionat de el, dar e un pas.. spre ceva. In afara de "blocajele din trafic" si enervantele ads, aduce nou fata de celelalte versiuni: extinderea importului de contacte, skinuri si emoticonuri noi, posibilitatea utilizatorilor de a urmariri in acelasi timp videoclipuri youtube, yahoo video sau din alte surse, disparitia limitarii fisierelor la 1 GB si mai era ceva dar valabil pentru utilizatorii americani. In rest va las si pe voi sa completati daca am omis ceva. La capitolul maruntisuri, ma leg de un status checker devenit mai mult"invisible" (ma intind in gluma si il trec la capitolul culmi cu anomalii) in ultima perioada : ro.xeeber.com. Am gasit ceva alternative
http://yahoo.from-magic.com/ ,http://www.messfun.com/yahoo/status-checker/index.php ,http://www.chatdd.com/yahoo-block-checker/ , http://www.buddy-spy.com/ , http://invisible-scanner.com/ .

THE END!


Later edit: am gasit in Inbox-ul Gmail o rugaminte pentru introducerea intre cele de mai sus www-uri a yahoostatus.ro. E de-al nostru si isi face bine treaba de agent 007+.

sâmbătă, 7 iunie 2008

De prin lume..copy-paste

Poza e luata de pe http://www.listen2us.info/2008/05/26/in-ce-curent-muzical-se-incadreaza-manelele.html . Imi aduce aminte de concursurile in care ti se da o imagine si trebuie sa gasesti neregulile, diferentele. Descoperiti voi care e legatura intre muzica internationala pop & rock si ceea ce e expus pe raft..

vineri, 6 iunie 2008

Exercitiu liber


In liceu, la o ora de franceza mai relaxa(n)ta, ni s-a propus un exercitiu al mintii: sa scriem pe o foaie de hartie tot ce ne trecea prin "procesor", fara sa tinem cont de logica. Biiiineeeee.. aproaaaape tot! Cea mai interesanta expunere primea o nota buna. A fost amuzant si interesant in acelasi timp. Nu am reusit sa ma afirm, dar mi-a placut suficient de mult incat sa o trec la "chestii originale".

miercuri, 4 iunie 2008

Rabla reloaded

Pentru ca auto egal pasiune, am aruncat o privire asupra programului de innoire a parcului auto. Mai multe detalii si povesti gasiti pe http://www.afm.ro. Probabil cei cu un venit mai consistent si un cotet in devenire vor profita de oferta daca e sa ne gandim la intentiile "europene" ale mai-marilor nostri care vor sa scoata din circulatie in viitorul apropiat (2011) masinile non-Euro. Reglementarea e inca in stadiu de proiect, dar a ridicat deja semne de intrebare in capsoarele celor de la Mediu. E multe! Dupa spusele lor, non-Euro reprezinta 60% din parcul auto al Romaniei, adica din 4,9 milioane de automobile, peste 2,9 milioane de masini sunt pe lista neagra. Sperietoare sau nu, eu sunt inca la stadiul de pieton sau cum imi spun amicii : "prieten cu soferii". Inca ma mai gandesc la variante de transport extreme si una a reaparut recent si se numeste.. care este caruta -  http://www.ziare.com/Senatorii_dau_liber_la_carute_pe_drumurile_nationale-294320.html . Se rezolva problema poluarii, a resurselor de petrol, a blocajelor si a altor tragedii!