luni, 12 august 2013

Bicicletele bune merg in Olanda, bicicletele rele merg pe unde vor ele

Am dat frâu liber neuronilor responsabili cu tot felul de asocieri, asta după o porţie consistentă de C8H10N4O2. A ieşit ceea ce se poate citi în titlul de început de săptămână, un soi de struţo-cămilă, un puzzle în alcătuirea căruia s-au folosit doar cuvintele rămase disponibile pe o masă imaginară. Scopul scuză mijloacele, iar ţinta mea e să aduc o ofrandă, scriitoricească, pasionaţilor de ciclism, dar şi să îndrept atenţia spre unul din evenimentele de profil care vor avea loc în perioada imediat următoare, la Vatra Dornei.

Salut! Sunt Dan, de la Daniel, şi mă număr printre cei care îşi tocesc, din când în când, "cel mai mare şi mai la suprafaţă muşchi al gluteului" (ză butt) pe şaua de bicicletă.




Dacă ar fi să trag o liniuţă asupra activitaţii de până acum, aş spune că sunt la nivelul începător spre intermediar. Am abandonat de ceva vreme acest mijloc economic de deplasare, din motive subiective, dar şi obiective, lesne de înţeles. Îmi cam lipseşte obiectul muncii, singurele ocazii avute în ultima perioadă, de a da pedală, s-au materializat ca urmare a închirierilor pe perioade scurte de timp. Prietenii ştiu de ce! O consider o perioadă de tranziţie, o perioadă în care dau mersului biped ce-i al mersului biped: mulţi kilometri şi pantofi cu număr. Cu mici excepţii, evident, spaţii completate de mijloacele de transport în comun sau de vecinii cu maşină proprietate personală.

Ieşind din contextul socio-politico-economic actual, personal, vreau să abordez niţel, pe scurt, subiectul comunitaţilor de oameni care împărtăşesc (online, offline) pasiunea pentru domeniul în discuţie. Acei nebuni frumoşi ai drumurilor mai mult sau mai puţin amenajate cu piste pentru biciclişti. Timizi din fire în zilele obişnuite, lucrătoare, aceşti Bruce Wayne ai şoselelor din România îşi arată adevărata putere în cadrul evenimentelor organizate de-a lungul anului. Destul de multe dacă e să aruncăm o privire pe dirtbike.ro/calendar, site pe care putem citi pe îndelete despre ceea ce ne interesează.

Nextreme

Un lucru e cert. În spatele imaginilor de pe reţelele de socializare, de pe paginile site-urilor de profil, al comunicatelor organizatorilor, diverselor articole din online, etc., etc., se "ascund" eforturi deosebite şi investiţii consistente. Atât din partea celor care îşi pun numele pe un simplu afiş, cum este şi cel de mai sus, cât şi din partea participanţilor pe două roţi. Din curiozitate m-am uitat să văd cam la ce costuri se ridică punerea în practică a unei astfel de plăceri (anunţuri vanzari biciclete BMX, MTB, City Bike / Trekking şi alte chestii, accesorii, piese, echipamente). Descurajant pentru cineva care şi-a propus un buget din doar trei cifre mai mici pentru următoarea achiziţie, dar o linie clară, una din multele, între amatori şi profesionişti. 

De înţeles sacrificiile când rezultatele arată cam aşa:



surşa (sic!) imagini şi video: dirtbike.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu