vineri, 26 mai 2017

Sfaturi utile pentru întreținerea ferestrelor de mansardă

În ciuda performanței care caracterizează actualele sisteme de ferestre pentru mansardă de pe piață, acestea necesită ocazional unele măsuri de întreținere. Atunci când suferă deteriorari, trebuie să interveniți fără întârziere, chiar dacă este vorba despre deteriorări minore. De aceea, beneficiarilor li se recomandă o serie de sfaturi utile, tocmai pentru a dispune de o viață îndelungată a ferestrelor de mansardă.

Generațiile actuale de ferestre de mansardă Hive, Aero și Duro sunt astfel proiectate încât să beneficieze de o întreținere cât mai ușoară, fără a necesita măsuri care implică riscuri, precum escaladarea acoperișului, în special la acoperișurile care au panta înaltă.

De obicei, întreținerea de bază pentru noile ferestre de mansardă, presupune urmatoarele:

- întreținerea tâmplăriei;

- curățarea ramelor de etanșare de frunze și alte reziduuri care se pot aduna;

- curățarea sistemelor de aerisire.

În funcție de anotimp, se impune luarea unor măsuri specifice.

De exemplu, acumularea de zăpadă și gheață în sezonul rece aduce unele riscuri privind integritatea ferestrelor de mansardă.

Apa care a ajuns în interstiții, oricât de mici, ca urmare a dilatării gheții, poate fi dăunătoare. Așadar, trebuie ca fereastra de mansardă să dețină un sistem eficient de drenare a apei lichide. Zona ferestrei de mansardă reprezintă cel mai predispus loc unde zăpada și gheața vor începe procesul de topire. Infiltrațiile de apă pot cauza compromiterea întregului sistem.

Umiditatea excesivă afectează la fel de mult integritatea unei ferestre de mansardă. S-a observat că, în cazul clădirilor noi, se înregistrează adesea un nivel mai înalt al umidității aerului provocat de evaporarea apei rămase în structură, zidărie sau finisaje.

Ferestrele termopan se numără printre cele mai utilizate la ora actuală, fiind totodată și cele mai eficiente. În comparație cu tâmplăria din lemn, acestea prezintă un grad mai mare de izolare termică și fonică, fiind de asemenea proiectate să facă față schimbarilor bruște de temperatură și diverselor fenomene meteo.

La instalarea temperaturilor mai joase și atunci când cad ninsori abundente, pe acoperiș se poate aduna o mare cantitate de zăpadă. Imediat ce temperaturile încep să crească, zăpada se topește mai întâi pornind cu zona geamurilor. Este preferabil să vă asigurați că scurgerea apei nu este obstrucționată. Vă recomandăm să înlăturați straturile de zăpadă și gheața dimprejurul ferestrelor de mansardă imediat după depunere, alături de frunze și alte reziduuri care se pot strânge în zona ramelor de etanșare sau pe jgheaburi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu