miercuri, 13 decembrie 2017

Investiții pentru un salariu decent

Poți ajunge să lucrezi la Londra cu un salariu foarte bun, dacă faci un curs limba engleza și este o investiție sigură într-o viață îmbelșugată și condiții foarte bune de muncă. Vorbitorii de limbă engleză găsesc oriunde în lume un post bine plătit, chiar și în România se acordă “sporul de limba engleză”.

Pe navele de croazieră se vorbește limba engleză și se oferă salarii uriașe, dar comunicarea în limba străină este probă eliminatorie.

În afară de acest avantaj de lungă durată, vei avea satisfacția că poți cere anumite produse și servicii în timpul excursiilor din străinătate, fără să ai nevoie de translator, de asemenea vei solicita cu ușurință informații și vei înțelege explicațiile.

Dacă ar fi însă să alcătuiesc un clasament al preferințelor, aș pune cursuri germana pe primul loc din următoarele motive:

- Germania este țara care acordă alocații generoase (cam de 10 ori mai mari decât în România) copiilor angajaților din străinătate. Gestul mi se pare de o generozitate ieșită din comun, mai ales că se acorda 185 de euro și pentru copiii aflați în România.

- Limba germană nu prea se studiază în școli.

- Sunt fascinată de cultura germană (literatură, filozofie).

Pentru că se fac angajări și în Spania, iar limba spaniolă face parte din categoria celor mai vorbite de pe glob, m-aș înscrie și mi-aș da și copii la curs de limba spaniola. În plus, este o limbă care sună bine și imi plac cântecele de muzică ușoara, pe care le-aș cânta cu plăcere, doar să știu versurile. Catedralele și piețele din Spania merită vizitate, fiind o experiență inedită.

Procesul de globalizare nu s-a finalizat, dimpotrivă, este în plin avânt. Oamenii circulă peste tot în lume, vizitează locuri exotice și fac afaceri și pe internet, chiar dacă unul se află la un capăt al Pământului, iar altul la celălalt. Tocmai de aceea nu se poate supraviețui fără cursuri limbi straine, după cum va fi depășit de situație cel care nu va ști să opereze pe calculator.

Informațiile noi din domeniile vitale ale activității umane sunt accesibile în limbile de circulație internațională, acesta fiind un alt motiv serios pentru înscrierea la cursuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu