sâmbătă, 18 octombrie 2008

Melc,melc codobelc

Am, din nou, placerea sa testez piata chiriilor din Cluj. Din nefericire! Spun asta pentru ca e o adevarata aventura. O aventura de ra..hat! Te lovesti de tot felul de oameni si tot felul de garsoniere/apartamente, in incercarea de a-ti gasi un locsor acceptabil pentru Romania anului 2008, imediat 2009. Cum totul are un inceput, asta e legat de sursa inspiratiei. Ea vine ori din presa scrisa, dominata zonal de un saptamanal numai si numai pentru anunturi (m-am uitat azi in el si are 200 de pagini), sau din atoatecunoscatorul on-line.

Principalul "motor de cautare" ramane in cele din urma cel tiparit. E mai multe, dom'le. De asta!

Buuun! Pana aici toate ok. Deschizi la pagina cu pricina, sari peste anunturile care incep cu agentie imobiliara, care agentii percep un comision de 50 % din valoarea chiriei si bifezi persoanele fizice ale caror oferte se apropie de realitatea tenebroasa a buzunarului carpit in RO. Incepi sa suni, stabilesti intalniri, bla, bla, bla. Odata ajuns la locul cu problema, primesti de cele mai multe ori o palma si te trezesti ca nu e alba, ci gri. De ce? Asa e piata, asa sunt studentii, familia cu un copil, strainii marocani si lista e lunga. Ma amuz la gandul ca unii nu isi cumpara masina veche din cauza basinilor (pardon) vechiului proprietar. Eu le miros in cazul de care discutam, pe ale tuturor! De la copii de cativa anisori pana la persoane in varsta si totul, doamnelor, domnisoarelor si domnilor, la un INCREDIBIL, SENZATIONAL pret de 250 euro, cat costa inchirierea unei bucati garsoniera cat de cat acceptabila in Cluj-Napoca.

Tare frate! Am reusit sa aflu astazi misterul temperaturii inca scazute din umilul meu Crib. Unii oameni mai mari si care ar trebui sa detina un dram mai mult de materie cenusie, s-au jucat de-a instalatorii. Inca o data: " Tare frate!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu