duminică, 6 februarie 2011

Jucarii lego

Jucarii din lemn - Jucarii Lego


Pofta de a scrie despre jucarii si jocuri in general, jucarii lego in special, vine retraind amintiri...

Totusi, inainte de a ma lasa prada unei stari venita din dorinta de visare, de aducere aminte, zic sa va introduc in lumea Lego, o lume a jocurilor si jucariilor care-si pierde pasii adanc in istorie; o idee nascuta si pusa in practica in anul 1932, an ce corespunde aparitiei The LEGO Group, companie ale carei fundatii au fost puse de Ole Kirk Kristiansen. Ceea ce mi s-a parut interesant in toata aceasta istorie pe care am descoperit-o trecand prin filtrele motoarelor de cautare, este filozofia pe care se bazeaza o poveste transmisa din tata in fiu: "Leg Godt", cuvinte din limba daneza traduse prin "joaca-te frumos" sau asa cum l-am gasit si in alte traduceri "joaca-te bine". O paranteza cu informatii, interesante din punctul meu de vedere, pe care o inchid aici.

Amintirile despre care va vorbeam mai sus, in mod firesc si in concordanta cu tonul acestui articol, tin de copilarie. Fac parte din clubul celor care s-au bucurat de 'functionalitatile" unor jucarii lego din plastic. Cred ca sunt in asentimentul multora atunci cand spun ca eram pus mai mult pe stricat decat pe construit. Doar amenintarile parintilor cu stoparea aprovizionarilor cu alte jucarii ma determinau s-o las mai moale cateodata. Ce stiau ei?! Era o distrugere creatoare, planificata in detaliu, chiar daca in procesul asta unele "detalii", la reconstituire, ramaneau pe langa proiectul initial. Creativitatea cere sacrificii, mai ales cand iti cad in mana chestii si chestioare care la randul lor ascund chestiute.
Am trecut din nou peste lista de produse puse la dispozitia noastra de catre jucariidinlemn.com, o delectare pentru baietelul din mine cat si pentru cel care a depasit de ceva vreme termenul prescris in instructiunile jucariilor. Daca primul a fost tentat sa-l determine pe cel de-al doilea sa scoata cardul din portofel si sa cumpere, cel de-al doilea s-a bucurat sa descopere un site destul de bine conturat, functionabil, util si usor de accesat. Implicarea in proiecte sociale si nu numai m-a convins. Il recomand celor care pun accent pe stimularea creativitatii copiilor prin jucarii lego si nu numai sau cauta o alternativa ocuparii timpului nu numai cu games pe calculator sau desenele animate aflate in grila posturilor de profil, unele din ele potrivite celor peste 18 ani.
Nu-mi ramane decat sa va invit sa dati curs impulsului de a deschide o lume minunata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu