duminică, 12 februarie 2012

Phishing in numele Orange Romania

Asta mi s-a parut mai.. "simpatic" si mi-am zis sa-l impartasesc si cu voi. Mesajul face parte dintr-o categorie despre care am mai scris pe blog. Cu siguranta voi reveni asupra subiectului, din moment ce este o "balta" greu de secat.

"Orange Romania v-a desemnat castigatorul unui premiu in valoare de 10.000 euro in cadrul promotiei "Castiga Dorinte Indeplinite". Cod Validare: RO 403. Pentru detalii apelati numerele linie: 0349806434, 0751899734, 0755329841. Regulamentul promotiei se afla pe pagina de internet www.orange.ro. Exp: 123." 

Finalul mi-a placut in mod deosebit.

In incheiere voi da curs unor informatii puse la dispozitia celor care vor sa-si pazeasca portofelul de astfel de magarii/gainarii/porcarii (la alegere), de catre cei de la Orange Romania via site oficial:

Ne-au fost semnalate unele tentative de fraudã prin e-mail, mesaje scrise, scrisori, apeluri telefonice sau prin alte mijloace de comunicare. Acestea pot pãrea initiate de Orange, dar în realitate sunt efectuate de persoane care nu reprezintã Orange si au scopul de a obtine câstiguri nejustificate.

Incercarile de frauda pot fi identificate dupa urmatoarele indicii:

  • îti sunt solicitate informatii confidentiale
  • se impune trimiterea unui rãspuns urgent
  • în mesajele e-mail sunt incluse adrese web, similare celor detinute de diverse organizatii legale, dar având denumirile usor modificate
  • ţi se solicită să tastezi pe telefon diverse coduri pentru a confirma că eşti de acord să primeşti un premiu

Orange nu solicitã clientilor sãi prin e-mail, mesaje scrise, scrisori, apeluri telefonice sau prin oricare alte modalitãti informatii referitoare la conturi bancare, parole personale sau coduri de reîncãrcare.

Aceste informatii sunt strict confidentiale si nu trebuie comunicate.
În caz contrar îti asumi intreaga responsabilitate.

Dacã identifici o tentativã de fraudã, te rugam sã ne contactezi cât mai repede la adresa de e-mail abuse@orange.ro sau la Serviciul Clienti Orange prin apel la 411 (gratuit de pe abonamentul tãu Orange) /444 (gratuit de pe telefonul tãu cu cartela Orange PrePay).

Incheiat citatul si informarea.

Sacer esto!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu