miercuri, 23 mai 2018

Cerceii ieri și azi

În vechime, cerceii erau un ornament predominant de sex masculin. Ei erau populari chiar în urmă cu 7000 de ani în Asia antică. Egiptenii și asirienii au folosit cerceii pentru a indica faptul că fac parte dintr-o clasă superioară.

În cercetarea antică, cerceii erau purtați doar de sclavi, în timp ce în Grecia antică erau ornamentul prostituatelor. Bogate doamne grecești și romane purtau, de asemenea, cercei set cu perle pentru a afișa statutul lor social. Purtau bijuterii cu topaz, granat și safire.

În țările Orientului antic, preferința era pentru cerceii de argintii și aurii, înșiruiti cu rubine, safire și smaralde.

În Evul Mediu, în Europa, cercei de sex masculin a alternat între a fi populari și a fi în stil pentru perioade lungi de timp până în secolul al 13-lea, când Biserica Catolică a interzis piercing-ul urechilor. Acest lucru a fost făcut în conformitate cu dogma, declarând că o persoană nu poate să-și alterneze corpul sau care este creat după chipul lui Dumnezeu. Doar hoții, pirații și reprezentanții clasei inferioare au continuat să poarte cercei.

Hoții au folosit acest mijloc de exprimare pentru a-și demonstra abnegația față de societate, în timp ce țăranii au străpuns urechea singurului băiat din familie sau a unui copil care s-a născut imediat după moartea unui alt copil. Pentru pirați, cerceii au însemnat o navă furata. Cazacii ruși au dat de asemenea o importanță deosebită cerceilor.

Cerceii erau purtați pe urechea stângă de către fiii unei mame singure, al cărui soț fusese ucis și pe urechea dreaptă de către singurul băiat din familie. Un bărbat care purta cercei pe ambele urechi era ultimul din familia lui. Un astfel de om a fost păzit de vecinii săi și nu i s-a permis să participe la vremuri de război, pentru ca linia lui să nu dispară pentru totdeauna.

Astăzi diferite tipuri de cercei sunt folosite de doamne pentru a corecta și a completa forma chipului lor.

Cercei lungi pot alungi optic fața și gâtul. Sunt potrivite pentru femei cu fețe rotunde și gâturi scurte.
Cercei cu forme geometrice evidentiaza trasaturile fetei. Dacă fata dvs. este alungita, o puteti corecta, purtând cercei rotunzi sau ovali. Deasemenea, cerceii rotunzi mici sunt cei potriviti, în timp ce doamnele cu chip pătrat ar trebui să meargă pentru cercei lungi, atârnând. Cercei mari sunt perfecti pentru fețe cu trasaturi mici.

Brunetele pot purta, cu curaj, cercei cu pietre colorate, în timp ce blondele ar trebui să rămână pe cele de culoare deschisă. Fetele tinere pot să poarte cercei făcuti din orice material, în timp ce doamnele mature ar trebui să poarte doar bijuterii modelate din metale prețioase și pietre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu