Daca va intereseaza, sa stiti ca timpul nu e pierdut, maestrul aflandu-se intr-un turneu national de promovare a cartii de bucate, pana in data de 9 ianuarie 2010:
– 17 decembrie 2009 – Ploiesti;
“Cartea este pigmentata cu diferite comentarii referitoare la originea preparatelor si cu amintiri din cariera mea de bucatar. «Materiile prime» vor fi influentate de sezon si vor fi specifice pietei noastre, fara fite «high class»”, Horia Vîrlan
Daca tot v-am retinut atentia cu tema propusa spre analiza in cadrul concursului SuperBlog 2009, mi-am zis sa va imbogatesc bagajul de cunostinte gastronomice cu o reteta "substituita" in numele artei gatite aici, din carnetelul cu retete al prietenei:
Tort de fasole
Ingrediente: 250 g. de fasole fiarta moale si macinata, 100 g. nuci sfaramate, 5 oua, 250 g. zahar pudra, 2 pliculete zahar vanilat, 3 linguri dulceata de caise, 3 dl rom, 1 pachet glazura de ciocolata, unt, faina, sare.
Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se aduga fasolea si nucile. Se bat albusurile cu putina sare dupa care se incorporeaza in compozitia de mai sus. Ungeti o tava cu unt, tapetati-o cu faina, turnati compozitia si introduceti-o in cuptorul preincalzit la temperatura medie. Se coace pana la proba cu chibritul (daca nu stiti cu ce se mananca, va explic, numai sa mi-o cereti intr-un comentariu). Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa la racit 30 de minute dupa care se taie in doua, pe orizontala. Prima "foaie" se insiropeaza cu rom, se pune dulceata de caise si apoi a doua "foaie". Se glazureaza si... GATA! Pofta Buna!
P.S: Ce spuneti, Maestre? Mai merge Cireasa pe tortul asta?!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu