joi, 20 ianuarie 2011

rezidential.net - peste 200 ansambluri rezidentiale

Domeniul imobiliar este unul din domeniile care, de la Decebal incoace, a reprezentat si continua sa reprezinte un termometru bagat sub braţul economiei. De alte ramuri nu intentionez sa ma leg in cadrul acestui articol, desi ispita similitudinilor e destul de puternica...

De ce este atat de interesant subiectul asta, ma gandesc eu ca stim cu totii. Romanul s-a nascut cu un simt al proprietatii destul de dezvoltat, lucru care imi aduce aminte de una din statisticile anului 2009 in care 96% dintre casele din Romania apareau ca locuite de proprietarii impartiti in doua tabere: proprietarii-proprietari si proprietarii-chiriasi (de la mine impartire). Restul de 4% era reprezentat de minoritatea chiriasilor cu acte la purtator, categorie in care apare si subsemnatul de vreo 6 ani.

Cum preludiul e bun atat timp cat nu omoara pasiunea, zic sa trecem la subiect si sa incerc sa va retin atentia cu o scurta, dar interesanta recenzie asupra site-ului rezidential.net.
Fie ca esti pasionat de capitala si esti in permanenta cu click-ul pe apartamente de vanzare Bucuresti sau ai alte gusturi in materie de orase sau tari (Bulgaria, Grecia), rezidential.net se constituie intr-o unealta utila prin integrarea unor functionalitati la indemana. Nu este un serviciu Click and Go, asa ca ai nevoie de timp pentru a studia, procesa cantitatea de informatii cuprinsa acolo.
Pentru a va face o imagine de ansamblu, sectiunile arata cam asa:

» Apartamente noi
» Amenajari interioare
» Prima Casa 2011
» Apartamente de vanzare Bucuresti
» Harta Bucuresti

Mi-ar fi placut ca oferta pe Cluj sa fie mai consistenta, actualizata, cu accent pe zona mea de interes - Floresti. E greu sa-i multumesti pe toti. Chiar si asa, preturile pe care le-am vazut sunt peste posibilitatile mele financiare. In schimb, noutatile legate de Prima Casa, discutiile de pe Blog si Forum sunt un semn al interesului pe care atat proprietarii site-ului cat si utilizatorii il acorda acestui domeniu aflat intr-un moment de asteptare, de tranzitie zugravita in culorile crizei financiare.

Daca ar fi sa ma refer in mod special la partea de design, elemente de estetica, navigare, accesabilitate, functionalitate, continut, etc. as zice ca nu s-a pierdut din vedere ideea in jurul careia s-a conturat site-ul. S-a mers, o alegere buna dupa parerea mea, pe verde deschis (principal) si albastru, in incercarea de a evidentia sectiunile mari. Din cate am inteles, tema e de WP (WordPress), mai putin partea care tine de Forum.
Nu sunt de acord cu statutul de pozitie fruntasa a anunturilor Google; nu am observat, desi sunt prezenti pe Facebook, o modalitate de promovare a articolelor. Tot la capitolul propuneri cred ca ar merge o promovare mai teapana a promotiilor, chiar daca acest lucru inseamna detronarea Deco la capitolul culoare.
Per ansamblu, portalul rezidential.net, prin aparitiile in presa, realizarea de sondaje, de studii de piata, se vrea a fi un mijlocitor intre cei care pun ofertele pe masa si cei care intind mana dupa ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu