luni, 6 iunie 2011

"Telescopul reprezinta unealta care ma duce dincolo de unde pot ajunge"


Titlul si imaginea de mai sus sunt parte integranta a muncii unui om, pasiune asternuta in paginile blogului astrofotografieluna.blogspot.com . Nu cred ca este prima data cand ii prezint "lucrarile" si cu siguranta nu este nici ultima.
Pe autor il cheama Victor Lupu, e din Baia Mare, si se recomanda cititorilor sai ca fiind un ufolog-astronom amator. Nici ca se putea potrivire mai reusita daca e sa facem o analogie intre numele sau si ocupatia sa. Glumind, as zice ca e primul si singurul "lup" care si-a achizitionat un telescop, un C8-N mai exact.
Daca inceputul nu a fost unul in forta, lucrurile au evoluat cu timpul, pe masura ce bagajul de cunostinte in domeniu a devenit din ce in ce mai consistent, blogul oferind pe langa imaginile updatate zilnic si o serie de informatii aditionale, generalitati despre Luna, descrieri de cratere (dimensiuni, adancime, provenienta denumirilor), harta lunii completata cu numerele craterelor si multe alte chestii utile celor care fac primii pasi in acest univers. In plus, Victor m-a asigurat ca va veni cu noi si interesante detalii, pe masura implicarii sale intr-un grup de discutii gazduit de yahoo.
Poate sectiunea care m-a impresionat cel mai mult, Moon Art reprezinta ceva special, ceva original prin editarea ulterioara a fotografiilor. Cred ca daca ar fi sa organizeze o expozitie cu tot ceea ce a realizat pana acum, as fi printre primii vizitatori care ii trec pragul. Meriti toata aprecierea, Victore. Sa o tii tot asa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu