vineri, 10 august 2012

Caravana cu cifru

Mesaj criptat

hdudADsd vxdustudrîs tştşvîwxî qd hqzo amsîum 15 dzkzvx Tmdyd zsmumm  gizq Îuşmqşu Vxdxzmd Rîrşudsimwxmqşu 20.55  26.55 vfrgexe 16 dzkzvx XdUmsd 15.55  21.55 wm Izrmsmhe 17 dzKzvx gemqî Hşoşhsd 17.55  22.55

Nu ştiu cât le-a luat lor să-l scrie, însă eu unul aproape m-am lipit de monitor pentru a nu omite vreo cifră sau literă. Mesajul respectiv face parte dintr-un adevărat "război rece" dus între tabăra hameiului & aliaţii şi prunele de Cluj. Se pare că prima echipă e responsabilă de "comunicatul" de mai sus, interceptat de prune şi "scăpat" în capul unui blogger a cărui identitate rămâne.. cât se poate de publică în motoarele de căutare.  Metoda folosită în prezent de prune a dat rezultate extraordinare şi în trecut, atunci când, cel mai bun agent de la acea vreme, mărul, şi-a depaşit condiţia de simplu fruct. Restul l-a făcut Newton. Fizicianul potrivit la pomul potrivit.   

Revin la mesaj. Decriptarea lui nu a fost o sarcină uşoară la început, deşi tehnica folosită e considerată de către cunoscători una din cele mai simple. Fiind un cifru al substituţiei, cifrul lui Cezar devine o joacă de copii din clipa în care se găseşte parametrul de deplasare (cheia cifrării).

Mesaj decriptat

caraVAna staropramen poposeşte la cluj vineri 10 august Piaţa unirii bdul Eroilor Statuia Memorandiştilor 15.00  21.00 sâmbătă 11 august TaRina 10.00 16.00 şi Duminică 12 auGust băile Cojocna 12.00 17.00

Cum noaptea e lungă şi povestea încă nu e coaptă, voi aştepta mai multe informaţii, poate şi imagini  pe care vi le voi deconspira in cursul zilei de mâine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu