duminică, 6 decembrie 2009

ASUS Feng Shui


Feng Shui este arta chinezeasca de pozitionare a obiectelor cu scopul de canalizare a energiilor pozitive si negative ale elementelor Yin (principiul feminin), Yang (principiul masculin) si Chi- forta vitala prezenta in toate lucrurile care ne inconjoara.
Apa, pamantul, metalul, lemnul si focul sunt cele cinci elemente primordiale care asociate altor elemente (culori, anotimpuri, puncte cardinale, numere, trigrame) contribuie prin interactiunea dintre ele la sporirea puterii qi-ului pozitiv si corectarea celui negativ.
Voi incerca, in cele ce urmeaza, sa integrez monitorul LCD Asus MS246H 23.6 inch 2 ms wide black in spatiul rezervat biroului, cu rspectarea regulilor feng shui care garanteaza obtinerea unei mai bune productivitati, sau, dupa caz, a unui somn mai odihnitor.

Principii de baza:
  • ordine, ordine si iarasi ordine;
  • spatiul central al biroului sa fie lasat liber; cu cat mai putina mobila, cu atat mai bine;
  • masa pe care va sta si LCD-ul sa fie cat mai departe de usa de intrare in incapere, iar spatarul scaunului sa fie pozitionat catre perete;
  • in partea de Nord sau Est e ideala amplasarea unui decor cu apa sau a unui acvariu;
  • evitarea pe cat posibil a oglinzilor;
  • combinarea culorilor reci (verde, albastru, etc.) cu cele calde (rosu, galben, oranj, s.a), elementelor moi cu cele tari;
  • amplasarea unor elemente de arta care sa te inspire atunci cand scrii pentru SuperBlog 2009 sau 2010, sau...
  • florile, fotografiile de familie, obiectele care au o importanta sentimentala pot fi si ele factori care stimuleaza creativitatea, senzatia de echilibru si confort.

3 comentarii:

  1. Pentru ca unii nu stiu sa comenteze on-topic sau sa vina cu argumente solide la ceea ce afirma, pun o regula valabila de azi inainte: orice comentariu care nu respecta cele doua principii, va fi sters! Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. asa, si imaginea de pe monitor ce culoare sa aiba pentru un chi pozitiv? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea care te face sa te simti cel mai bine. :p

    RăspundețiȘtergere