sâmbătă, 12 decembrie 2009

Banca Sufletului Tau

Cu sprijinul populatiei care a raspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Rosie Romana, in perioada 27 septembrie - 24 noiembrie 2009, in magazinele partenere din cele 13 judete din tara s-a colectat o cantitate de 45.459 de kg de alimente greu perisabile. 1.996 de familii cu venituri extrem de mici au primit pachete cu alimente distribuite de voluntari la domiciliile acestora. Pachetele contin alimente de baza precum ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare. Pana la sfarsitul anului, peste 6 000 de persoane vor beneficia de sprijin din partea Bancii de Alimente. sursa: real-hypermarket.ro

In 2004, iesind dintr-o biserica din Focsani (jud. Vrancea), dupa terminarea slujbei de duminica, am dat la poarta lacasului peste un om nevoias care astepta pomana de la cei care treceau pe acolo. M-am oprit si i-am lasat 50.000 de lei vechi. Gestul asta s-a intors inzecit spre mine si il asociez de atunci cu o reusita in viata profesionala. Nu vreau sa va fac sa credeti ca asta e secretul reusitei in viata, pentru ca ar insemna sa practicam un "santaj" si o ispitire a Divinitatii, plus ca poti cadea in mandrie si suratele ei. E bine in cazul asta sa nu stie stanga ce face dreapta, dar...
Haideti sa nu va plictisesc cu persoana mea si sa trecem la subiectul acestui articol participant, asa cum v-am obisnuit de ceva vreme incoace, la concursul SuperBlog 2009.

Proiectul Crucii Rosii Romane: Banca de Alimente. Hraneste un vis, o lume fara foame.



De multe ori trecem pe langa ei si nu-i observam; de multe ori isi ascund suferinta in spatele hainelor cumparate de la second-hand sau primite de la vecinii milosi. Ii ignoram pentru ca problemele noastre sunt mult mai importante ca ale celor de langa noi.
Poate mai mult ca oricand, de Sarbatori e bine sa daruim din putinul nostru si celor care sunt mai putin norocosi ca noi. O puteti face folosind numeroase cai. Una din ele va este oferita chiar de unul din numeroasele magazine al caror prag il veti trece in aceasta perioada, pentru cumparaturi - Real Hypermarket.

"Ne-am alaturat acestui proiect din dorinta de a fi un suport pentru Crucea Rosie Romana care depune o activitate sustinuta in beneficiul societatii. Consideram ca implicarea noastra este esentiala mai ales ca dispunem de o retea de magazine bine dezvoltata pe tot cuprinsul tarii. Participarea in cadrul proiectului banca de alimente este doar un prim pas urmand sa gasim impreuna noi oportunitati prin care sa putem ajuta Crucea Rosie. Credem ca acest proiect este binevenit in conditiile in care inca sunt oameni care se confrunta cu multe nevoi, iar aceasta intiativa pe langa componenta umanitara are si una de implinire sufleteasca atunci cand stii ca poti sa iti ajuti semenii." a declarat Adriana Pita, Director de Comunicare real,- Romania.


2 comentarii: