luni, 18 februarie 2013

Early Booking. To be or not to be..

Tot verificand niste articole mai vechi, in ideea actualizarii link-urilor (expirate sau nu), am zabovit niţel mai mult pe pagina celor de la Genius Travel. E destul de greu, aproape imposibil sa nu te pierzi in galeria de poze, imagini cu destinatii exotice, de vis. Daca site-ul mi-a deschis pofta, contul lor de pe una din cele mai utilizate retele de socializare de la noi, dar si din lume a pus paie pe foc la capitolul asta. Vrabia malai viseaza.

In cazul in care ati iesit putin din sfera asta a detaliilor legate de domeniul de activitate al celor de la Genius, va readuc la cunostinta cateva chestii, maruntisuri legate de ei. Scurt si la subiect, e vorba de aceeasi agentie de turism a carei oferta de sezon, de vara lui 2012, v-a fost prezentata de subsemnatul intr-un articol mai vechi - zirconiu.blogspot.com/2012/06/articol-de-sezlong.html. Parca a fost ieri..
Infiintata in 2008, societatea a pornit la drum avand o strategie clara, bazata pe satisfacerea nevoilor clientilor dornici sa se lase ghidati, sfatuiti in gasirea destinatiei perfecte pentru vacanta, concediu, s.a., a pachetului de servicii potrivit bugetului si preferintelor fiecaruia. O sarcina deloc usoara, dar extrem de placuta.

Inca nu m-am decis unde merg anul asta. Sincer, nici macar nu mi-am pus problema in fata pana nu am dat peste paginile dedicate rezervarilor timpurii. Destul de convenabile tarifele practicate in cadrul acestui sistem, iar daca va uitati peste oferte Genius Travel Eforie Nord  veti descoperi preturi care incep de la 46 RON/noapte/persoana (valabile pentru sejururi de minim 5 nopti, la inscrieri efectuate in perioada mentionata pe site si achitate integral pana la data de 30.03.2013).

Dar, si aici exista un dar, acest tip de rezervari implica niste.. hai sa le consideram "riscuri" de ambele parti (clientul intr-o tabara, agentia si unitatea de cazare in cealalta tabara), riscuri care pot aparea in perioada imediat urmatoare semnarii contractului. Sunt cazuri fortuite, situatii si situatii, de asta e foarte important sa dati citire urmatoarelor:

Daca rezervarea este facuta cu reducere Early Booking (Inscrieri Timpurii) orice modificare survenita dupa confirmarea rezervarii inseamna anularea rezervarii (se taxeaza conform penalizarilor de mai jos) cu reducere Early Booking (Inscrieri Timpurii) si recalcularea rezervarii la tariful standard.

Neprezentarea atrage dupa sine penalizare 100% pretul total al rezervarii.

Orice modificare de nume – se taxeaza cu 40 euro de persoana.

Orice alte modificari atrag dupa sine anularea rezervarii conform penalizarilor de mai jos.

Pentru anularea unei rezervari de cazare, penalizarile sunt urmatoarele:

- 25 % penalizare – aplicabila imediat dupa confirmarea rezervarii

- 50 % penalizare – aplicabila intre 15 si 30 de zile inainte de intrare

- 100 % penalizare – aplicabila cu mai putin de 15 zile inainte de intrare

(via geniustravel.ro/conditii/conditii-anulare)

E foarte important sa cunoasteti aceste detalii atunci cand va orientati spre acest tip de servicii. Punerea in balanta a avantajelor si dezavantajelor, a capacitatii voastre de organizare si planificare pentru urmatoarele 3, 4, 5, 6  luni sunt doar cateva criterii care pot inclina pro sau contra, iar pentru asta, de un real ajutor poate fi si consultarea unui agent al Genius Travel.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu