vineri, 24 noiembrie 2017

Utilaje potrivite pentru sarcini dificile

In constructii si agricultura apar zi de zi probleme care trebuie rezolvate, unele mai mici, alte mai mari, mai dificil de remediat. In constructii conteaza ca un proiect sa fie realizat cat mai repede, cat mai aproape de termenul limita, dar si cat mai bine.

In anumite cazuri o firma de constructii are de terminat un proiect de mare amvergura care pune la incercare experienta si priceperea angajatilor, dar orice sarcina poate deveni mai usoara folosind utilaje constructii potrivite pentru fiecare sarcina.

Pentru constructiile sau demolarile care se desfasoara pe teren umed sau accidentat este ideala utilizarea unui excavator pe senile care poate face fata la orice tip de teren. Acest tip de excavatoare sunt de obicei de dimensiuni mai mari decat cele cu roti, putand manevra sarcini mai mari, cu mai multa usurinta.

Anumite constructii sunt realizate din containere, o solutie simpla, rapida si practica. Aceasta metoda este folosita in cazul depozitelor si a spatiilor care urmeaza sa fie oferite spre inchiriat. Realizarea unui astfel de amplasament este foarte simpla, nu trebuie decat turnata o baza stabila pe care sa fie amplasat si prins containerul care se doreste amenajat.

In Romania exista multe ape curgatoare si in consecinta, exista in multe zone amplasamente pentru statii de sortare. Acestea sunt realizate in apropierea unui rau sau a unei surse de apa pentru ca materialul finit sa ajunga cat mai repede. O statie de sortare separa pietrisul si nisipul in functie de dimensiuni, rezultand mai multe sau mai putine tipuri de material finit, in functie si de cererile clientilor.

Un utilaj care poate fi folosit atat in agricultura, cat si pe timp de iarna pentru deszapezirea drumurior este o sararita. Aceasta este preponderent folosita iarna pentru a imprastia pe drumuri sare, nisip sau alte substante care topesc gheata. In agricultura este folosita pentru a imprastia ingrasamant pe terenurile arabile sau peste culturile de cereale, deja semanate. Exista sararite simple sau atasate la alte aparate, in special in cazul masinilor de deszapezit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu