sâmbătă, 24 octombrie 2009

Scurt bilant SuperBlog 2009

  • a aparut prima "apreciere de serviciu" pentru subsemnatul: 55 de puncte la proba Toyota-lider mondial. Ma intreb daca se rotunjeste?!
  • cred ca, de cand am inceput sa bla-bla-bla, am un plus la trafic. E ok, dar...
  • la capitolul comentarii pe articol e seceta, insa asta nu ma deranjeaza. Motivul il voi dezvalui mai tarziu..Ceea ce ma deranjeaza sunt unele practici care frizeaza pupincurismul si tin de comentarii gen "tare frate!", "superb articolul", "Bafta!", si altele pe care nu are rost la le insir aici. Merg o data, de doua ori, dar cand exagerezi.. e ceea ce spuneam mai sus. Luati si criticati!
  • din cele cateva prostioare pe care le-am mazgalit, comentand unele probe din concurs, le-am mazgalit (scuze de repetitie) degeaba; e jenant cand ramai cu intrebarea atarnand undeva la jumatatea drumului. Inteleg ca noi e mult si ei e putin, dar vorbitul cu peretii nu ma incanta. Am ajuns in cele din urma sa imi caut singur raspunsurile.
  • sa nu uit sa anunt sponsorii: ASUS, Toyota, AMD, Real Hypermarket, Hostway Romania, Quelle, Tara Fashion, TNT Games, Prooptiki Romania, Edimax, PCGarage.ro; parteneri media: XtremPC, BPP, Tech in Style, Connect, www.121.ro, RadioLynx.ro, Arena IT; organizatori: PCNews.ro si SwissPlan.biz, cu sprijinul RACK.ro si al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti.
  • prea multe probe optionale (6 din 9 pana acum). Lasa loc de interpretari.
  • nu am ridicat doua degete pana acum, nemultumit fiind de unul din punctele de mai sus (numarul 4), dar: nu tot ceea ce zboara in fata monitorului de nspe inch se si mananca in fata monitorului.. Cum intru si scriu de pe telefon atunci cand nu sunt acasa, unele chestii imi devin inaccesibile. Daca imi pui un .zip (a se vedea http://pcnews.ro/2009/10/15/superblog-2009-ziua-1/ ) m-ai terminat. Nu pot sa respect un termen limita si nici nu o sa-mi cumpar un telefon cu dezarhivator. Ce le sugerez celor de la PCNews e sa se gandeasca si la cei care scriu de pe alte "platforme", desi mi-e ca vorbesc din nou singur.. In fine.


Am zis scurt? Punct

11 comentarii:

  1. chestia cu probele obtionale mai multe decat cele obligatoriu am observat-o si eu... nu inteleg care e ideea? teoretic cred ca ar trebui sa fie invers.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda...bune opinii.

    Si mie incepe sa mi se acreasca dupa doar o saptamana. Inteleg ca acest concurs e menit pentru ca PCNews sa-si rezolve contractele de publicitate cu sponsorii, dar la mine pe blog, la mine acasa, am dreptul la propriile opinii. Nu mi se pare normal notele sa fie date in functie de cat de mult pupi in fund (ca sa ma exprim decent).
    Nu scria nicaieri in regulament ca trebuie sa ne "prostituam" pentru partenerii PCNews. E foarte posibil sa ma retrag din concurs daca se continua in felul asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Intradevarat lasa loc de interpretari faza cu "optionalele". In primul rand sunt punctate, prin urmate sunt obligatorii deoarece daca nu le faci pierzi din start.
    @sebi: Defapt scria clar ca asta o sa faci, mai ales tinand cont de faptul ca ai un juriu de impresionat (pupat in fund cum spui tu).
    Articolul 10 spune asa:
    sa nu angajeze numele proiectului SuperBlog 2009, al organizatorilor,
    sponsorilor sau al membrilor juriului in contexte defaimatoare, care pot
    aduce prejudicii imaginii acestora;"

    si mai spune asa:
    sa participe la toate etapele obligatorii ale promotiei, redactand si
    publicand pe blogul propriu articole pe temele propuse de sponsorii si
    organizatorii promotiei.

    Bafta in continuare :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ma deranjeaza pe mine e ca trebuie sa stau lipita e comp. toata luna lui noimbrie... Nici pe mine nu m-a multumit notarea, pentru ca cel putin in cadrul unei probe, s-a dat dovata de total neprofesionalism. In loc sa se pua accent pe inventivitate si pe corectitudine in scriere, s-a pus accent pe cat de documentat e articolul, trecandu-se peste multe aspecte... pe care nu le mai enumar. Si ca oamenii nu stiu sa accepte critici, asta asa e... Eu mi-am jurat, mie si userului Andrei, ca voi inceta de azi inainte sa mai critic pe cineva, pentru ca oamenii nu sunt capabili sa invete din greseli. Sunt multi, uniti si periculosi cand umbla in haite...
    Multa bafta, Daniele!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @WildCat practic, treaba cu optionalele trebuia gandita ca la facultate. Adica: proba sa imi permita sa aleg intre n teme. Era o solutie mai buna zic eu.
    Sebi aici ii dau dreptate lui m. Ne-am asumat regulamentul. Ce putem face noi, pentru a nu suferi de niste complexe de subminare a autoritatii, e sa..coloram. Stii cum e cu cartile de desenat pentru copii.. Ti se da scheletul, tu doar folosesti culorile. E si asta un act de creatie.
    m stii ce se spune despre reguli?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut,

    Foarte interesant articol! O sa incercam sa facem si noi un articol in care sa raspundem la cele mai frecvente intrebari. Bafta in concurs!

    RăspundețiȘtergere
  7. M-am înscris în concurs pentru că mi s-a părut interesant şi din câte înţelesesem eu, se punea accentul pe creativitate. Încă nu mi s-a acrit de el, dar încep să mă simt îngrădită de reclamele pe care trebuie să le fac unor produse despre care nu ştiu mare lucru şi nici nu mă atrag (trebuie să recunosc că a fost extrem de ciudat să scriu un articol despre crătiţi).
    În fine... sper să vină şi ei cu idei mai interesante, care să te incite la scris, că altfel..... s-ar putea să mă lase nervii.
    Aaa.. şi referitor la punctaje, aştept cu nerăbdare punctele pentru prima probă. Sunt foarte curioasă cât s-a ţinut cont de creativitate şi cât de copy-paste.

    RăspundețiȘtergere
  8. @PCNews ar fi cazul sa aduceti niste completari la Regulament si sa lamuriti problema cu probele optionale. Eu am vent deja cu o propunere, desi e tardiva.
    @zahdiva1 au incercat sa impace si capra si varza. A devenit un fel de aceeasi Marie, dar cu alta palarie comparativ cu editia trecuta.
    Voi continua sa scriu din obisnuinta. Imediat o sa apara si primele review-uri pentru cei de la banipepost.com.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pana mea, m+am ferit de platforma blogger.. dar tre sa bag un comentariu pentru sincerul fapt ca mi-a placut articolul tau...
    Dar, ca vorba aia, trebuie sa fie un dar, nu ma deranjeaza ca sunt multe probe offline, sau optionale. Din contra, in mod normal, probele optionale nu fac parte din concursul general ci ajuta la exercitiu, si tot personal cred ca premierea lor se face ede catre sponsor..
    Bafta mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Sagy inca astept de la organizatori acel articol cu Intrebari frecvente, poate-poate ne-om lamuri..

    RăspundețiȘtergere